Ακιντζί: Να τιμωρηθούν αυτοί που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα τουρκοκυπρίων

Ακιντζί: Να τιμωρηθούν αυτοί που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα τουρκοκυπρίων

Είναι σημαντικό για την τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορεί να δει ότι αυτοί που δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις δεν μένουν ατιμώρητοι, τόνισε χαρακτηριστικά

Ακιντζί: Να τιμωρηθούν αυτοί που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα τουρκοκυπρίων
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως στη σημερινή του συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ζήτησε τον εντοπισμό και την τιμωρία
των δραστών της καταστροφής των ελαστικών αυτοκινήτων Τουρκοκυπρίων που παραθέριζαν στο βουνό Τρόοδος.

Όπως είπε, είναι σημαντικό για την τουρκοκυπριακή κοινότητα να μπορεί να δει ότι αυτοί που δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις δεν μένουν ατιμώρητοι. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι αυτό. Μοιραστήκαμε μαζί τους στις ανησυχίες μας σε αυτό το θέμα. Έχουν την ίδια άποψη μαζί μας. Μας είπε ωστόσο ότι έγινε μέσα στη νύχτα και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες».

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ο κ. Ακιντζί ανέφερε πως την εβδομάδα που αρχίζει στις 13 Μαρτίου μπορεί να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα.
Κλείσιμο

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχουν δικαιώματα της Τουρκίας από την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, τα οποία ισχύουν για τις χώρες μέλη της ΕΕ και τα οποία – ανέφερε – θα ισχύουν και στην Κύπρο που θα είναι μέλος της Ένωσης. Γνωρίζουμε» είπε «ότι υπάρχουν κάποιες αντιλήψεις που προέρχονται από το παρελθόν. Είναι εφικτό να βρεθεί διέξοδος σε ένα λογικό πλαίσιο. Δεν είναι θέμα να καλέσει κάποιος 80 εκατομμύρια Τούρκους υπηκόους να έρθουν εδώ. Δεν στοχεύουμε σε αυτό. Μπορούμε να βρούμε μια ισορροπημένη φόρμουλα».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιδείξει μια πιο θετική στάση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο κ. Ακιντζί σημειώνοντας παράλληλα ότι, «αυτή η δουλειά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με βήματα μόνο από την μια πλευρά. Πρέπει τα βήματα να είναι ίσα».

Η εκ περιτροπής προεδρία είναι ένα από τα σημαντικά συστατικά της πολιτικής ισότητας για τους Τουρκοκύπριους, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, ο οποίος συνεχίζοντας είπε ότι και η εξεύρεση μιας λύσης χωρίς να περιέχει αυτό το συστατικό δεν θα γίνει αποδεκτή και ούτε σε δημοψήφισμα θα παρουσιαστεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης