Αγρότες των Σερρών: Φασιστική η συμπεριφορά της κυβέρνησης

Αγρότες των Σερρών: Φασιστική η συμπεριφορά της κυβέρνησης

Δυνάμεις των ΜΑΤ δεν τους αφήνουν να φτάσουν στον Προμαχώνα - Καταγγέλλουν στο protothema.gr ότι «μας λένε "δεν περνάτε, δεν πάτε πουθενά"»

Αγρότες των Σερρών: Φασιστική η συμπεριφορά της κυβέρνησης
Για φασιστική συμπεριφορά της κυβέρνησης κάνουν λόγο οι αγρότες
των Σερρών που από την Τετάρτη έχουν παρατάξει τα τρακτέρ
Κλείσιμο
τους, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα, στο ύψος του Σιδηροκάστρου καθώς κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των τρακτέρ στην εθνική οδό. 

«Είναι αποκλεισμένος ο δρόμος, υπάρχει μία φασίζουσα συμπεριφορά. Μας λένε "δεν περνάτε, δεν πάτε πουθενά". Υπάρχουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μπροστά μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξι με επτά κλούβες και κατά μήκος μέχρι τον Προμαχώνα υπάρχει σε κάθε κόμβο μία κλούβα και περιπολικά της αστυνομίας» εξηγεί στο protothema. gr o αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής. 

Όπως τονίζει, η κυβέρνηση παλαιότερα προέτρεπε τους αγρότες να βγουν να βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και τώρα με «πρακτικές της επταετίας» προσπαθεί να παρεμποδίσει τις κινητοποιήσεις τους. 

«Εμείς είμαστε εδώ, έχουμε και εναλλακτικές λύσεις αν θέλουμε να προβούμε σε κλείσιμο των δρόμων αλλά είπαμε από την αρχή πως δεν πρόκειται να το κάνουμε. Κατανοούμε το πρόβλημα το οποίο υπάρχει αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε και μία συμπεριφορά η οποία πραγματικά είναι φασιστική, πιστεύουμε ότι είναι απομεινάρια της επταετίας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει πλέον τα "γκαρσόνια" της Τρόικας. Ήταν αυτοί που προέτρεπαν τον κόσμο να διαμαρτύρεται».

Μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 50 τρακτέρ ενώ μέσα στην ημέρα ο αριθμός τους πρόκειται να αυξηθεί. Ωστόσο οι αγρότες είναι αποφασισμένοι για όλα καθώς τονίζουν πως δεν πρόκειται να «καθίσουμε έτσι στο δρόμο να μας τρώει το κρύο. Ο σκοπός μας είναι να ανεβούμε στον Προμαχώνα. Τον τρόπο να το κάνουμε τον ξέρουμε». 

Τέλος ο κ. Αραμπατζής τονίζει πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους δεν μπορούν να επιβιώσουν. «Είναι ανεκδιήγητα τα όσα γίνονται. Αντί να καθίσουμε να συζητήσουμε και να παρθούν κάποια μέτρα, τα υπογράφουν όλα και εμείς σβήνουμε εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουμε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης