Ζωτικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ζωτικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Δεν διαθέτει ακόμα άδεια λειτουργίας χειροργείων ενώ έχει μετατραπεί σε κέντρο διακομιδών - Με κίνδυνο της ζωής των ασθενών  έγιναν «λίγα μικροχειρουργεία»

Ζωτικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Βαριές δυσλειτουργίες συνεχίζουν να «δοκιμάζουν» το νοσοκομείο Σαντορίνης, δυόμισι μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνιά του.

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ.
Παύλος Πολάκης, να ανήρτησε με περισσή περηφάνια τη συμμετοχή σε επέμβαση αιμορροϊδεκτομής τον περασμένο Αύγουστο στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας χειρουργείων.
 
«Η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αρνείται να δώσει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας, καθότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα απόλυτα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων για την διασφάλιση της υψηλής καθαριότητας του χειρουργείου» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης, καταγγέλλει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαθέτει πιστοποιημένο Τμήμα Αποστείρωσης ενώ εμπλοκή υπάρχει και με το Τμήμα Αιμοδοσίας που βρίσκεται  υπό σύσταση.
Κλείσιμο
 
«Ως εκ τούτου έγιναν λίγα μικροχειρουργεία με κίνδυνο της ζωής των χειρουργημένων ασθενών σε περίπτωση επιπλοκής. Τα μικροχειρουργεία μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

 
ΠΟΕΔΗΝ: Κέντρο Διακομιδών το νοσοκομείο Σαντορίνης

 
Ανάμεσα στις ζωτικές ελλείψεις του νοσοκομείου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν και εκείνη του αξονικού τομογράφου που έχει ως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των ασθενών σε ιδιωτικές δομές. Μάλιστα, λόγω των ελλείψεων σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό οι αεροδιακομιδές είναι μονόδρομος, κατά την ΠΟΕΔΗΝ. «Οι αεροδιακομιδές εφέτος είναι της ίδιας συχνότητας με πέρυσι που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας» τονίζει.
 
Αναφέρει ενδεικτικά περιστατικό που καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο. Γυναίκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά. Η διάγνωση των γιατρών ήταν αιμορραγία στην κοιλιά από εξωμήτριο κύηση. Δόθηκε εντολή για αεροδιακομιδή παρά τις ενστάσεις κάποιων γιατρών που προέρχονταν από το ΕΣΥ και από το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης ότι πρόκειται για ωαγωγική έκτρωση και ως εκ τούτου δεν απαιτούνταν αεροδιακομιδή. Η αεροδιακομιδή έγινε σε νοσοκομείο της Κρήτης από όπου η ασθενής πήρε αμέσως εξιτήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης