Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Οι 74 συλληφθέντες των καταλήψεων οδηγούνται κατά ομάδες στον εισαγγελέα - πολλοί αλλοδαποί από το No Border Camp ανάμεσά τους

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
Έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές με αφορμή την εκκένωση τριών καταλήψεων που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία σήμερα το πρωί στην πόλη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr,
Κλείσιμο
στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η Εγνατία είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 74 άτομα που συνελήφθησαν κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη οδηγούνται κατά ομάδες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 14 άτομα, εννέα από την πρώτη και πέντε από τη δεύτερη κατάληψη, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της κατάληψης δημόσιας περιουσίας και τους παρέπεμψε να δικαστούν το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Στην κατάληψη από το ... No Border Camp

Η πλειονότητα των συλληφθέντων, δηλαδή συνολικά 60 άτομα, προέρχεται από την κατάληψη του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34. Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρκετοί αλλοδαποί που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην προ ημερών κατασκήνωση της Πανεπιστημιούπολης υπό την επωνυμία «No Border Camp».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης