Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 13 Σύροι πρόσφυγες

Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 13 Σύροι πρόσφυγες

Αναχώρησαν από τη Χίο με προορισμό τα Άδανα – Στην Ελλάδα παραμένουν πάνω από 57.000 άτομα

Επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 13 Σύροι πρόσφυγες
Εθελουσία έξοδο θυμίζει η διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές «επιστρέφουν» στη γειτονική χώρα μόνο όσους καταθέτουν από μόνοι τους σχετικό αίτημα, κρίνοντας πως μέσω Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους, ο οποίος είναι είτε η Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, είτε η Βρετανία.

Την Πέμπτη, επαναπροωθήθηκαν μόλις 13 άτομα στην Τουρκία
Κλείσιμο
, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τη Frontex
, το οποίο απογειώθηκε από τη Χίο, με προορισμό τα Άδανα. Οι 13 πρόσφυγες που αναχώρησαν από την Ελλάδα ήταν από τη Συρία (έξι άντρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά). Κανείς δεν είχε καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της Ευρώπης, τουναντίον ζήτησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Από τις αρχές του 2016, έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία 1.048 πρόσφυγες βάσει της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 36 υπήκοοι Τουρκίας και 462 άλλων εθνικοτήτων, βάσει της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας, ενώ στην Ελλάδα παραμένουν επισήμως πάνω από 57.000 πρόσφυγες και μετανάστες, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης