PROTOTHEMA

Ελλάδα

«Συνηθισμένο δεν είναι;» το μοναδικό του σχόλιο στους δημοσιογράφους

Για «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του

Για «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν φέρεται να εισέπραξε το ποσό από γερμανική εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό

Στο κτήριο 16 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία μετά τη σύλληψή τους το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι τους στην Κηφισιά.


Οι δύο τους συνελήφθησαν μετά από ένταλμα που αφορούσε κατηγορία για «μίζα» περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, ποσό που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν από γερμανική εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν τι έχει να πει για τις κατηγορίες, ο κ. Μαρτίνης αρκέστηκε στο σχόλιο «συνηθισμένο δεν είναι;».

Μέρος του ποσού σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να καταβλήθηκε για να αγοραστεί το κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν και στο οποίο σήμερα στεγάζεται με ενοίκιο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.Η έφοδος των ανδρών της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη μετά το ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του ζεύγους στην Κηφισιά.Τι είδαν οι εισαγγελείς 

Η έρευνα για τον Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος έχει πολλές  εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, άρχισε πριν από περίπου 1,5 χρόνοι με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Την έρευνα διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιαννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος. Οι δυο εισαγγελείς από τις απαντήσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που συγκέντρωσαν  διαπίστωσαν  «χορό» εκατομμυρίων με δωροδοκίες προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν. Μάλιστα, μέρος των χρημάτων αυτών φέρεται να καταλήγει αρχικά στην Ελβετία και  στη συνέχεια σε ofF shore εταιρείες στη  Λιβερία ώστε να χαθούν τα ίχνη.Συγκεκριμένα, το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, (κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ) και ακολούθησε η σύναψη σύμβασης με την Γερμανική εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ. Το κόστος της σύμβασης ανέρχονταν στα 12 δισεκατομμύρια δραχμές ( περίπου 36 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, από την εισαγγελική έρευνα διαφάνηκε ότι ο πρώην  πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν εξαπάτησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό , σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου. Πρόκειται για ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, πάνω στο οποίο «πατάει» και η κατηγορία σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη, το οποίο αφού εκταμιεύτηκε από τους λογαριασμούς της γερμανικής εταιρείας φέρεται να έφτασε σε λογαριασμό του ζεύγους σε Ελβετική Τράπεζα.

Στη συνέχεια τα χρήματα αλλάζουν συνεχώς  λογαριασμούς ενώ το 2001 ένα μέρος του ποσού, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην off shore εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία.Όπως προέκυψε από τη εισαγγελική ερευνά ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς διαπίστωσαν πως με το ποσό αυτό ο Ανδρέας Μαρτίνης αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό Μεγκα που ενοικιάζει αυτό τον χώρο.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΚΩΣΤΑΣ18/05/201608:49

Αγαπητό "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" σήμερα οι εφημερίδες "δημοκρατία" και "espresso" στη πρώτη τους σελίδα και δίπλα στο ζεύγος Ανδρέα και Γεωργίας Μαρτίνη, που κατηγορούνται για σκάνδαλα στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, έβαλαν τη φωτογραφία της Αλεξίας Μπακογιάννη, κόρη της πολιτικού Ντόρας Μπακογιάννη και μάλιστα αναφέρουν και το όνομα της κοπέλλας. Μήπως ξέρετε τι σχέση μπορεί να έχει η Αλεξία Μπακογιάννη με την υπόθεση που κατηγορείται ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του; Παλαιότερα πάντως η Αλεξία Μπακογιάννη είχε δική της διαφημιστική εταιρεία που είχε σχέση με τον εθελοντισμό του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ως "Σαμαρείτισσα δημοσίων σχέσεων με απευθείας αναθεσεις χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ. και μάλιστα οι εφημερίδες τότε έγραψαν ότι η Αλεξία Μπακογιάννη εισέπραττε υπέρογκα ποσά, όπως της τάξεως των 300.000 ευρώ ετησίως από τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.......

Απάντηση
ΕΡΑΝΟΣ18/05/201608:28

Πολύ αγαπημένο ζευγάρι, μέχρι και στη φυλακή μαζί πάνε, δεμένοι χεράκι-χεράκι με τις ίδιες χειροπέδες. Όμως κάτι λείπει από τα κεφάλια τους. Έπρεπε να τους έχουν βάλει τα στέφανα που παντρεύτηκαν, θα τους πήγαινε ασορτί. Στεφάνια - χειροπέδες, ο καλύτερος συνδυασμός για ζευγάρια απατεώνων καταχραστών.

Απάντηση
πλουμου17/05/201621:34

ΔΕΝ ΤΟΥΚΟΨΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ .ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΤΥΝΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΣΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ..................ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ.ΤΟΥΜΕΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ....ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.....ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΑ.........................ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ....................................

Απάντηση
v17/05/201619:58

ποιος αραγε ετρεχε με ποσοστα τον ερανο του ερυθρου σταυρου

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία