Νοσοκομειακοί υπάλληλοι: Πρώτα τους απώθησαν τα ΜΑΤ, μετά τους έκλεισαν ραντεβού με τον Χουλιαράκη

Νοσοκομειακοί υπάλληλοι: Πρώτα τους απώθησαν τα ΜΑΤ, μετά τους έκλεισαν ραντεβού με τον Χουλιαράκη

Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους εργαζομένους που είχαν καταλάβει από τα ξημερώματα την είσοδο του κτηρίου - Ήρθαμε να δούμε τον υπουργό και μας χτυπήσανε, λένε οι εργαζόμενοι


  

Νοσοκομειακοί υπάλληλοι: Πρώτα τους απώθησαν τα ΜΑΤ, μετά τους έκλεισαν ραντεβού με τον Χουλιαράκη
Με την επέμβαση της αστυνομίας
, ένταση, λιποθυμίες και τραυματισμούς έληξε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί η συμβολική κατάληψη που επιχείρησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

Ομάδα περίπου 30 εργαζομένων, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκαν από τις 06:00 το πρωί στην είσοδο του κτηρίου και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο σε κανέναν τουλάχιστον μέχρι τις 11:00. 

Κλείσιμο
Λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο τους έκλεισαν ραντεβού για την Παρασκευή το πρωί με τον αναπληρωτή 
υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη. 



Το πρωί, λίγο μετά τις 08:00, δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να τους απωθήσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές και ένταση. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μια γυναίκα τραυματίστηκε και λιποθύμησε, ενώ οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλαν πως «ήρθαμε να δούμε τον υπουργό και μας έστειλαν τα ΜΑΤ».

Αστυνομικοί επιχείρησαν να διώξουν τους διαδηλωτές απωθώντας τους στο απέναντι πεζοδρόμιο


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μια γυναίκα τραυματίστηκε και λιποθύμησε


Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο εναντίον στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «ήρθαμε να συναντήσουμε έναν από το υπουργείο Οικονομικών για το ασφαλιστικό. Ο επικεφαλής της ασφαλείας μας είπε οτι θα κανονίσει συνάντηση με έναν υπουργό για να θέσουμε τα αιτήματά μας. Αντί αυτού κάλεσε τα ΜΑΤ και άρχισαν να μας χτυπούν. Συνάδελφος από το Έλενα Βενιζέλου τραυματίστηκε. Την απώθησαν τα ΜΑΤ, την χτύπησαν με ασπίδες στο θώρακα και με μπουνιές στον αυχένα».

Λίγο αργότερα κατέβηκε να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Ξανθάκος, από τον οποίο όμως ζήτησαν να μεσολαβήσει ώστε να συναντηθούν απευθείας με τον αρμόδιο υπουργό. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.



Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν προαναγγείλει για σήμερα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στις 10:30 το πρωί. Αιφνιδιαστικά, στις 06:00 το πρωί όμως κατέλαβαν την είσοδο, με αίτημα να συναντήσουν τον υπουργό. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης