ΔΣΑ: Ανησυχία για τη μηνυτήρια αναφορά Θάνου κατά Τσακυράκη

ΔΣΑ: Ανησυχία για τη μηνυτήρια αναφορά Θάνου κατά Τσακυράκη

«Οι δικηγόροι δεν μπορούν και δεν θα είναι παθητικοί θεατές σε φαινόμενα που ναρκοθετούν το δικαιοκρατικό θεμέλιο της κοινωνίας μας»

ΔΣΑ: Ανησυχία για τη μηνυτήρια αναφορά Θάνου κατά Τσακυράκη
Τη βαθιά ανησυχία του εκφράζει το δικηγορικό σώμα, μέσω ανακοίνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για τη μηνυτήρια αναφορά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, σε βάρος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρου Αθηνών, Σταύρου Τσακυράκη, εξαιτίας της κριτικής αρθρογραφίας του (επικριτικό σχόλιο) στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο ΔΣΑ, πλέον της βαθιάς ανησυχία του, δηλώνει και «την απόλυτη εναντίωσή του προς συμπεριφορές που θέτουν σε δοκιμασία τόσο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα για ευρωπαϊκές κοινωνίες ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελεύθερη έκφραση των ιδεών και η άσκηση δημόσιας κριτικής σε όσους ασκούν δημόσια λειτουργία».

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ καταλήγει ότι «οι δικηγόροι δεν μπορούν και δεν θα είναι παθητικοί θεατές σε φαινόμενα που ναρκοθετούν το δικαιοκρατικό θεμέλιο της κοινωνίας μας».         

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θάνου έχει υποβάλει μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση σε βάρος του κ. Τσακυράκη, με αφορμή επικριτικό σχόλιό του.
Κλείσιμο

Η μήνυση, η οποία μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, αφορά ανάρτηση του εν λόγω καθηγητή στην προσωπική του ιστοσελίδα, στην οποία σχολίαζε την επιστολή που απέστειλε η κυρία  Θάνου, με την ιδιότητά της ως προέδρου του Αρείου Πάγου, στους προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης