29χρονος απειλούσε ανήλικη για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες της

29χρονος απειλούσε ανήλικη για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες της

Ο δράστης ζητούσε επανειλημμένως από την ανήλικη να του αποστείλει περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εκβιάζοντάς την πως διαφορετικά θα ανέβαζε τις φωτογραφίες, που ήδη είχε στην κατοχή του, στην προσωπική του σελίδα

29χρονος απειλούσε ανήλικη για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες της
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 29χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 29χρονος εκβίαζε ανήλικη ότι θα αναρτήσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, τις οποίες του είχε αποστείλει μέσω συνομιλιών τους σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, μία γυναίκα κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η 14χρονη κόρη της συνομιλούσε με συγκεκριμένο άτομο μέσω του προφίλ της σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και του έστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο αυτό ζητούσε επανειλημμένως από την ανήλικη να του αποστείλει περισσότερο φωτογραφικό υλικό, εκβιάζοντάς την πως διαφορετικά θα ανέβαζε τις φωτογραφίες, που ήδη είχε στην κατοχή του, στην προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Ακολούθησε εξειδικευμένη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρία κοινωνικής δικτύωσης, ανακτήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και τα στοιχεία επικοινωνίας, που είχε δηλώσει, τα οποία και αντιστοιχούσαν στον παραπάνω κατηγορούμενο.

Πρωινές ώρες χθες (21/08), κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου. Από τον επιτόπιο έλεγχο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας του, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις και διαπιστώθηκε η σύνδεσή στον επίμαχο διαδικτυακό λογαριασμό και η επίσκεψή του στο προφίλ της ανήλικης.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ψηφιακά πειστήρια και ειδικότερα, δύο (2) σκληροί δίσκοι και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τύπου smartphone, με μία κάρτα SIM και μία κάρτα αποθήκευσης microSD, το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης