Βάνδαλοι έκαψαν δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπολη

Βάνδαλοι έκαψαν δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπολη

Με σιδηρολοστούς μπήκαν στην αίθουσα όπου μάλιστα φιλοξενούνται παιδιά με θέματα προσαρμογής

 Βάνδαλοι έκαψαν δημοτικό σχολείο στην Αργυρούπολη
Είκοσι πέντε Μαΐου 2015, βράδυ Δευτέρας. Μία παρέα, άξια του χειρότερου επιθετικού προσδιορισμού, εισβάλλει στο 5ο δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης, επί της οδού Ολυμπίας. Κρατώντας στα χέρια σιδηρολοστούς, σπάει το τζάμι μιας τάξης -όπου το πρωί φιλοξενούνται παιδιά με θέματα προσαρμογής- και εισβάλει σε αυτήν με τις χειρότερες προθέσεις. Στη συνέχεια τα μέλη της αψυχολόγητης αυτής παρέας κομματιάζουν οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στην αίθουσα, σκίζουν βιβλία και τέλος βάζουν φωτιά προκειμένου να κάνουν στάχτη τον χώρο μάθησης μικρών παιδιών. Βάνδαλοι, αλήτες ή απλώς άρρωστα μυαλά; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, όπως ακριβώς κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει την ψυχολογία ενός τραμπούκου.

Δεν υπήρχε λόγος, δεν υπήρχε νόημα, δεν υπήρχε αιτιολογία ή αφορμή. Ένα τσούρμο από απαίδευτους “διαμαρτυρήθηκε” ενδεχομένως για τα όσα δεινά μαστίζουν την κοινωνία μας κάνοντας λαμπόγυαλο μια τάξη δημοτικού (!) και βάζοντας φωτιά στα όνειρα των δικών μας παιδιών: “Σε λίγο θα μπαίνουν και στους παιδικούς σταθμούς και θα τους καίνε!

Κλείσιμο


Φοβόμαστε για τα παιδιά μας”, λέει στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει: “Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκαναν. Δεν μπορούμε να μπούμε σε νοσηρά μυαλά που αγγίζουν την παράνοια...”. Την επόμενη ημέρα ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, καταδίκασε το γεγονός γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: “Θλίψη! Στόχος έγινε τάξη του 5ου δημοτικού από αγνώστους που έβαλαν φωτιά και προσπαθησαν να την κάψουν καθώς έγραψαν και συνθήματα.

Το θλιβερό είναι πως η συγκεκριμένη τάξη λειτουργεί για τα παιδιά που έχουν θέματα προσαρμογής. Δεν ξέρω τι επιδιώκουν “τα καλά αυτα παιδιά ” όπως τους έχει αποκαλέσει σε ανάλογα περιστατικά ο πρώην δημαρχος στο δημοτικό συμβούλιο που αρνήθηκε να καταδικάσει ανάλογους βανδαλισμούς στον δήμο μας αλλά είναι κρίμα για τους μικρούς μαθητές."



Οι βάνδαλοι κατά την αποχώρησή τους, άφησαν πίσω τους και μία ανορθόγραφη “προκήρυξη” στην οποία ανέφεραν: “Δεν θα γίνουμε σαν εσάς. Δεν έχεται πολύ μέλον”. Το εάν το εν λόγω μήνυμα αναφερόταν στα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης χρήζει ψυχολογικής εξέτασης, όπως ακριβώς και οι αγράμματοι συντάκτες του...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης