Διοικητής ΨΝΑ: Ναι στη λογοδοσία, όχι στην «αποπομπή»

Διοικητής ΨΝΑ: Ναι στη λογοδοσία, όχι στην «αποπομπή»

Τι απαντά στο Σωματείο Εργαζομένων που ζητά την παραίτησή του 

Διοικητής ΨΝΑ: Ναι στη λογοδοσία, όχι στην «αποπομπή»
Θεμελιώδη αρχή της εύρυθμης λειτουργίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) χαρακτηρίζει ο διοικητής του κ. Παύλος Θεοδωράκης, τη λογοδοσία της διοίκησης, καθώς επίσης τη βάσιμη και τεκμηριωμένη κριτική στα πεπραγμένα της, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους με αφορμή την «απαίτηση» τους να παραιτηθεί.
 
Η αξίωση του Σωματείου Εργαζομένων για «αποπομπή» του διοικητή όπως ανέφεραν, τέθηκε με αφορμή τέσσερα μείζονα ζητήματα του ψυχιατρικού νοσοκομείου τα οποία κατά τους εργαζόμενους δεν αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε.
 
Κλείσιμο
Στην επιστολή του ο διοικητής επισημαίνει ότι «καμία από τις αιτιάσεις σας δεν έχει πραγματική βάση», γεγονός που το αποδίδει σε μη έγκυρη πληροφόρησή τους, γι’ αυτό και τους παραθέτει τα πλήρη στοιχεία.
 
Αναφορικά με την «κατηγορία» ότι ενώ ανακοινώθηκαν 906 προσλήψεις προσωπικού  στην 2η ΥΠΕ, δεν έγινε καμία για το ΨΝΑ διότι δεν υπήρχε σχετικό αίτημα, υποστηρίζει ότι η διοίκηση έχει αποστείλει επανειλημμένως έγγραφα με τα οποία αναδεικνύει την ανάγκη στελέχωσης σε όλες τις ειδικότητες του προσωπικού.

Ενδεικτικά αναφέρει τα με αρ. πρωτ.: 28093/01.10.2014, 31243/30.10.2014, 6649/03.03.2015 και 10898/08.04.2015 έγγραφα.
 
Για τις απλήρωτες εφημερίες  ιατρών–ψυχολόγων και λοιπού προσωπικού, υπενθυμίζει στο Σωματείο ότι τα χρήματα για τις εφημερίες του ιατρικού προσωπικού και την υπερωριακή απασχόληση του λοιπού προσωπικού πιστώνονται από την κεντρική κυβέρνηση και ουδεμία δυνατότητα σχετική έχει το Νοσοκομείο.
 
Για το θέμα της κλοπής των χρημάτων στο Ταμείο Ασθενών που αποκάλυψε το protothema.gr, αναφέρει ότι η φύλαξη των χρημάτων βασιζόταν σε αποφάσεις προηγούμενων ΔΣ του Νοσοκομείου. «Οι προτάσεις που εμπεριέχονται στο σχετικό πόρισμα του ΣΕΥΥΠ του 2011 για το Ταμείο Ασθενών, με βάση τα έγγραφα της υπηρεσίας έχουν υλοποιηθεί. Τέλος, με δική μου εισήγηση και Απόφαση του ΔΣ μειώθηκε κατά το 1/3 το ποσό του Ταμείου Ασθενών και υλοποιήθηκαν άμεσα όλες οι προτάσεις του πιο πρόσφατου πορίσματος του ΣΕΥΥΠ του 2015» διευκρινίζει.
 
Τέλος, αναφορικά με την κάλυψη των εργαζομένων και των ασθενών ώστε να αποφεύγονται τραγικά συμβάντα όπως ο πρόσφατος θάνατος ασθενούς από άλλον συνασθενή του, ο διοικητής του ΨΝΑ επικαλείται τη διενέργειας ανεξάρτητης  πραγματογνωμοσύνης τον Μάρτιο του 2015 που είχε παραγγείλει για τον δράστη της αποτρόπαιης πράξης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης