«Θα δούμε» απαντά η Βαλαβάνη για τις πρώτες απολύσεις

«Θα δούμε» απαντά η Βαλαβάνη για τις πρώτες απολύσεις

Είκοσι υπάλληλοι του «Παράκτιου Μετώπου» θα χάσουν τη δουλειά τους μετά την κατάργησή του από την κυβέρνηση - Τι είπε η υπουργός

«Θα δούμε» απαντά η Βαλαβάνη για τις πρώτες απολύσεις
«Θα το δούμε» απάντησε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη αναφορικά με άρθρο προωθούμενου νομοσχεδίου το οποίο στην πράξη πετά στο δρόμο είκοσι δημόσιους υπαλλήλους. 

Το θέμα αποκάλυψε το protothema.gr και αφορά διάταξη που καταργεί την εταιρία Παράκτιο Μέτωπο και οδηγεί στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η οποία παρείσφρησε στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» που περιλαμβάνει τα μέτρα για την διεύρυνση των εκατό δόσεων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. 

Κλείσιμο
Την αποκάλυψε έφερε στην Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Βαλαβάνη και αν θα μεριμνήσει προκειμένου να μην απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι. 

Από την πλευρά της η υπουργός έδειξε να μην γνωρίζει το ζήτημα καθώς απάντησε πως «θα το δούμε. Νομίζω κάποιοι από αυτούς είναι αποσπάσεις και θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. Αν υπάρχουν κάποιοι θα δούμε πώς έχουν προσληφθεί τι συμβάσεις έχουν οι οποίες νομίζω έχουν συγκεκριμένη διάρκεια».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του εν λόγω νομοσχεδίου η εταιρία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» που συστάθηκε το 2013 τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται χωρίς ωστόσο να προβλέπεται μέριμνα για τους είκοσι εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσελήφθησαν μετά από διαγωνισμό υπο την εποπτεία του ΑΣΕΠ και εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι μάλιστα σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως αποφασίστηκε «ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενημέρωση και συζήτηση, με έναν νόμο και ένα άρθρο και με όρους που θυμίζουν «το μαύρο στην ΕΡΤ», η κατάργηση του φορέα μας, κατάργηση η οποία, πέραν των άλλων συνεπειών, αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ανοικτό διαφανή διαγωνισμό την 2-5-2014» και προσθέτουν «Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική τόσο για την ελληνική οικονομία, αφού θα χαθούν έσοδα που διασφαλίζονταν από τη λειτουργία της εταιρίας, όσο και για τον εθνικό στόχο μείωσης της ανεργίας, αφού, χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα ή πρόνοια, μένουν στον δρόμο 30 περίπου εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί υπάλληλοι), νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην εργασία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και προϋπόθεση ανασυγκρότησης της χώρας και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκείται με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου.  Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρωτοβουλία της και ζητούμε από τον αρμόδιο εποπτεύοντα την εταιρία μας υπουργό συνάντηση με αντιπροσωπεία μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης