Ζευγάρι τσιγγάνων ξάφριζε ηλικιωμένους στην Αρκαδία

Ζευγάρι τσιγγάνων ξάφριζε ηλικιωμένους στην Αρκαδία

Ο 26χρονος πλανόδιος και η 30χρονη συνεργός του εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Τρίπολης να κινούνται με ένα Ι.Χ. φορτηγό

Ζευγάρι τσιγγάνων ξάφριζε ηλικιωμένους στην Αρκαδία
Τουλάχιστον δυο ηλικιωμένοι σε χωριά της Αρκαδίας έπεσαν θύματα ενός ζευγαριού επιτήδειων τσιγγάνων που παρίσταναν τους πλανόδιους μικροπωλητές και, την ώρα που τους έδειχναν τα εμπορεύματα που πωλούσαν, ξάφριζαν τις οικονομίες τους! Στάθηκαν τυχεροί, όμως, καθώς πήραν πίσω τα χρήματα που τους έκλεψαν!

Ο 26χρονος πλανόδιος και η 30χρονη συνεργός του εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Ασφαλείας Τρίπολης να κινούνται με ένα Ι.Χ. φορτηγό στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γορτυνίας και προσήχθησαν στο τμήμα. Εκεί τους αναγνώρισαν δυο ηλικιωμένοι από τους οποίους είχαν κλέψει συνολικά 3.000 ευρώ, όταν έκαναν επίδειξη της πραμάτειας τους στα σπίτια τους στα χωριά Πυρρί και Λιοδώρα, στις 8 και 18 Ιανουαρίου!

Κλείσιμο
Το καλό για τα θύματα, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το είχαν πάνω τους οι δράστες κι έτσι τους επιστράφηκαν! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτηγό των δύο τσιγγάνων ως μέσο τέλεσης κλοπών και ένα κινητό που ερευνάται αν είναι κλεμμένο και τους άφησαν ελεύθερους, αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο, η δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

*** Με την ίδια μέθοδο της απασχόλησης έπεσε θύμα κλοπής από δυο τσιγγάνες στη Γαστούνη και ένας Βρετανός. Η μια από τις δύο γυναίκες του έπιασε κουβέντα ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, ενώ η άλλη από την πλευρά του συνοδηγού άρπαζε το τσαντάκι με το πορτοφόλι που είχε μέσα 2.950 ευρώ! Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στον κοντινό συνοικισμό τσιγγάνων στην περιοχή «Πηγαδάκια», αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις δράστιδες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης