Wall Street Journal: Μόδι, το νέο περιζήτητο για επενδύσεις ελληνικό νησί

Wall Street Journal: Μόδι, το νέο περιζήτητο για επενδύσεις ελληνικό νησί

Κοστολογείται περί το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια - Βρίσκεται κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας και περιγράφεται από την ινδική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας ως μεγάλη «ευκαιρία»

Wall Street Journal: Μόδι, το νέο περιζήτητο για επενδύσεις ελληνικό νησί
Ένα ακόμα από τα μικρά, ιδιόκητητα ελληνικά νησάκια που βρίσκονται προς πώληση, εντόπισε η ινδική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal. Πρόκειται για το Μόδι, που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, στις δυτικές ακτές της χώρας και διοικητικά υπάγεται στην Ιθάκη. 

Το μεσιτικό γραφείο που χειρίζεται την πώληση περιγράφει το Μόδι ως «ιδανικό για επενδύσεις με απεριόριστες δυνατότητες». 

Καταπράσινο και με κωνοειδές σχήμα, το Μόδι έχει έκταση όσο 51 γήπεδα ποδοσφαίρου και κοστολογείται στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια. 

Κλείσιμο


«Σε μικρή απόσταση από το Μόδι βρίσκεται η Ιθάκη, η πατρίδα του ήρωα του Ομήρου, Οδυσσέα» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Το Μόδι βρίσκεται στην ιστοσελίδα «Private Islands Online», που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες νησιών από το 2012. 



«Παραδοσιακά, αυτού του είδους τα νησιά σπάνια βγαίνουν στην αγορά, καθώς μένουν στην ίδια οικογένεια και περνούν από γενιά σε γενιά. Όμως η προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη φορολογία έχουν αλλάξει τα δεδομένα», αναφέρει ακόμα η Wall Street Journal. 



«Σε αυτό έχει συμβάλλει και η αγορά του Σκορπιού από την Εκατερίνα Ριμπολόβελβα, την 25χρονη κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ», αναφέρεται επίσης. 



Σε κάθε περίπτωση, η αγορά ενός ελληνικού νησιού δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση, καθώς όπως η WSJ σημειώνει χαρακτηριστικά, «η διαδικασία απόκτησης απαιτεί την υπερπήδηση τουλάχιστον 32 γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει και το καθεστώς της Ελλάδας σχετικά με τη δόμηση στις ακτές». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης