Βαριές ποινικές διώξεις για καρτέλ στην έρευνα

Βαριές ποινικές διώξεις για καρτέλ στην έρευνα

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλασματικά παραστατικά εξόδων

Βαριές ποινικές διώξεις για καρτέλ στην έρευνα
Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από εγκληματική δράση άσκησαν οι εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης σε βάρος στελεχών και υπαλλήλων εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση συστηματικής απάτης σε βάρος κοινοτικών πόρων.

Την υπόθεση είχε χειριστεί η οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ ενώ η αρχική έρευνα είχε διενεργηθεί από τη γενική διεύθυνση «Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλείσιμο
Η εν λόγω διεύθυνση είναι υπεύθυνη για την προαγωγή της ανάπτυξης και χρήσης τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνίας μέσω χορήγησης επιχορηγήσεων για την επιλογή προγραμμάτων έρευνας.

Από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν με αποτέλεσμα να προκύπτουν παράνομα κέρδη.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλασματικά παραστατικά εξόδων. Πλέον η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης