Athens Flying Week: Υπερθέαμα στον αέρα του Π. Φαλήρου

Athens Flying Week: Υπερθέαμα στον αέρα του Π. Φαλήρου

Tο κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, την Aegean μαζί με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream

Athens Flying Week: Υπερθέαμα στον αέρα του Π. Φαλήρου
Ένα αεροπορικό υπερθέαμα καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον ουρανό του Παλαιού Φαλήρου, όπου έλαβε χώρα το pre-show του Athens Flying Week-2014.

Η αεροπορική επίδειξη ξεκίνησε στις 17:30 και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, την Aegean μαζί με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream.

Κλείσιμο
Στις επιδείξεις στο Παλαιό Φάληρο δεν συμμετείχε, ωστόσο, -όπως ήταν προγραμματισμένο- ο Λιθουανός πιλότος ακροβατικών και μηχανικός αεροναυπηγικής, Jurgis Kairys, ο οποίος έπεσε χθες με το  μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιερισσού Χαλκιδικής.

Ο 62χρονος πιλότος εντοπίστηκε σώος από ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Λήμνο για να τον βρει και μεταφέρθηκε στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι αποχώρησε από το νοσοκομείο μόνος του, λίγο μετά την εισαγωγή του!

Ο Jurgis Kairys







Επίσης, στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοίου, από 26 – 28 Σεπτεμβρίου, ο Αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών με 4 Άσσους στην κορυφή. Την Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας «Ζευς» με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της Ολλανδικής και  Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16.

Ακόμα, οι θεατές θα απολαύσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant της BREITLING και τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Jurgis Kairys της VOSTOK , τις εμφανίσεις του Team «Δαίδαλος» της Αεροπορίας μας με το  Τ-6 Texan, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! team, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και solo αεροπόρων όπως ο Luca Bertossio και πολλών άλλων.

Μαζί μας, επίσης, μέλη του πληρώματος της Red Bull με το ελικόπτερο Bo-105 CB των Flying Bulls όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug. 

Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.

Θεαματικές εκπλήξεις για το σαββατοκύριακο μας επιφυλάσσουν η  AEGEAN AIRLINES και η Πολεμική Αεροπορία.  

Θα υπάρχουν επίσης σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο αεροπορικού χαρακτήρα στο οποίο θα παρέχονται  πληροφορίες  για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις.

Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 - 18:30
Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 - 18:30


































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης