Σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με τη ΔΟΕ, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, κάνοντας λόγο για εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης.
«Μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, η επιτακτική ανάγκη για μαζικούς διορισμούς, η φημολογία για κατάργηση ειδικοτήτων και η παράταση αγωνίας των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αρκετοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση, δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζει η Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ το υπουργείο «συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης και κατεδάφισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας», ενώ ταυτόχρονα «καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας σε μόνιμους και αδιόριστους».
Η ΟΛΜΕ καλεί «όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν τη πρώτη αγωνιστική απάντηση για τη φετινή σχολική χρονιά».
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.