Πόσα πρέπει να ξοδέψει μια οικογένεια για ένα μπάνιο στην Αττική

Πόσα πρέπει να ξοδέψει μια οικογένεια για ένα μπάνιο στην Αττική

Απίστευτο! Από 30 έως 60 ευρώ πρέπει να διαθέσει μια τετραμελής οικογένεια για την είσοδό της σε οργανωμένη παραλία


Πόσα πρέπει να ξοδέψει μια οικογένεια για ένα μπάνιο στην Αττική
Απλησίαστο... όνειρο φαίνεται πως είναι πλέον ένα μπάνιο σε παραλία της Αττικής για πολλούς πολίτες αφού, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, μια οικογένεια χρειάζεται να ξοδέψει από 30 έως 60 ευρώ για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα σε μια οργανωμένη πλαζ.

Από τα στοιχεία της έρευνας της  ΕΚΠΟΙΖΩ προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος των οργανωμένων παραλιών στην Αττική είναι απλά απαγορευτικό.

Ενδεικτικά,  μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει έως και 37,60  για την είσοδό της στην παραλία, έναν καφέ ή αναψυκτικό και αν επιλέξει να πάρει ξαπλώστρα και ομπρέλα.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής αναφέρει πως θεωρεί επιβεβλημένο να ισχύσουν και στις οργανωμένες παραλίες οι τιμές των βασικών ειδών, όπως το νερό, ο καφές, το τοστ ή το σάντουιτς, που προβλέπονται στα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κλπ, ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, ενημερώνει τους πολίτες ότι πρέπει να γνωρίζουν πως όλες οι παραλίες είναι κοινόχρηστου χαρακτήρα και επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβασή τους αλλά και ότι στις οργανωμένες παραλίες, θα πρέπει να προβλέπεται ελεύθερος χώρος και για τους υπόλοιπους λουόμενους.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η χρέωση για τη χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας θα πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο και θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Επίσης, όσες παραλίες έχουν αντίτιμο εισόδου είναι υποχρεωμένες να έχουν ικανό αριθμό ναυαγοσωστών, κατά τους μήνες Ιούνιο - Αύγουστο και ώρες 10:30- 17:30, ενώ στις οργανωμένες εγκαταστάσεις πρέπει να υπάρχει επισήμανση, με ευδιάκριτους πλωτούς σημαντήρες, των ορίων που μπορούν να φτάνουν οι λουόμενοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής είναι υποχρεωτικό να υπάρχει διάδρομος μέσα στη θάλασσα, πλάτους 7- 15 μέτρων και μήκους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Ακόμη, η ΕΚΠΟΙΖΩ τονίζει ότι απαγορεύονται τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (σκι, αλεξίπτωτο, έλκηθρο, κλπ) και τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet ski, surf jet, sea beetle, sea bike) σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τους σημαντήρες και πως η κυκλοφορία τους απαγορεύεται τους μήνες Ιούνιο- Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 και 17:00.

Τέλος, σημειώνει ότι τα wind surf πρέπει να κινούνται έξω από τους σημαντήρες ή 200 μέτρα από το σύνηθες σημείο των κολυμβητών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης