Στα Προπύλαια κατέληξε η πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη

Στα Προπύλαια κατέληξε η πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη

Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη πεζοί, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας

Στα Προπύλαια κατέληξε η πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη

Στα Προπύλαια ολοκληρώθηκε η πορεία των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι νωρίτερα παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο προεδρείο της Βουλής και είχαν συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκεί τους περίμεναν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών που διαμαρτύρονται για την ένταξη τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε αναστάτωση όταν μια σχολική φύλακας από την Αθήνα λιποθύμησε. Αμέσως ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο.



Κλείσιμο
Στην πορεία (στο κομμάτι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και μετά) συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη πεζοί θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αντίθεσή τους στο μέτρο διαθεσιμότητας 2.234 συναδέλφων τους.










«Όχι στη διαθεσιμότητα», «αυτοί ή εμείς», «όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία», είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Χθες, Δευτέρα, οι σχολικοί φύλακες πήγαν από τον τύμβο του Μαραθώνα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου συναντήθηκαν με τους πρώην εργαζόμενους. Οι πεζοπόροι έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή όπου συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης