Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο Ρέστης

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο Ρέστης

Αρνείται τις κατηγορίες - Τι είπε στον ανακριτή

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ο Ρέστης
Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, έπειτα από ένταλμα των δικαστικών αρχών ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Οι κατηγορίες, που, κατά πληροφορίες αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το δάνειο για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το δάνειο δόθηκε από την τράπεζα FBB σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη και η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία εργαζομένου στην Τράπεζα στην Αρχή Καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Ερευνάται αν υπάρχουν και άλλες τέτοιου είδους δανειοδοτήσεις από την FBB.

Κλείσιμο
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο κ. Ρέστης συμμετείχε κατά καιρούς στην μετοχική σύνθεση των εταιρειών Τηλέτυπος (Mega), ΔΟΛ, Πρώτο Θέμα, MTV και Nickelodeon.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά ένα δάνειο ύψους 5.8 εκατ ευρώ το οποίο δόθηκε από την FBB στην εταιρία ΑΑΑ Holdings και όχι 524 εκατ όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. Από αυτό το δάνειο των 5.8 εκατ πόσο 1.8 εκατ φέρεται να κατέληξε σ πρόσωπο της οικογένειας Ρέστη και αποτελεί την αιτία για την άσκηση της δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι η FBB προ τριμήνου ελέγχθηκε εξονυχιστικά από την τράπεζα της Ελλάδος και διαχωρίστηκε σε καλή και κακή τράπεζα. Στη συνέχεια η καλή τράπεζα μεταβιβάστηκε στην Εθνική Τράπεζα η οποία μ τη σειρά της πραγματοποίησε ον δικό της οικονομικό και νομικό έλεγχο χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Μετά τη σύλληψή του, ο κ. Ρέστης οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στην απολογία του επέρριψε τις ευθύνες σε συνεργάτες του.

Ανακοίνωση του Βίκτωρα Ρέστη

Μετά τις δικαστικές εξελίξεις, ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.

Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.

Επιπλέον, ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης