Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στο ΘEMA 104,6: Τον Οκτώβριο σταματά η «διασωλήνωση» και θα φανούν τα προβλήματα του λιανεμπορίου

Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στο ΘEMA 104,6: Τον Οκτώβριο σταματά η «διασωλήνωση» και θα φανούν τα προβλήματα του λιανεμπορίου

Μέχρις στιγμής «οι αναστολές κράτησαν τις επιχειρήσεις και δεν είδαμε πολλά λουκέτα, ωστόσο τα οριζόντια μέτρα παράγουν και αδικίες», επισημαίνει ο Γιώργος Καρανίκας

katastimata__1_
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio ωστόσο ήδη, όπως τονίζει, το βλέμμα των εμπόρων έχει επικεντρωθεί «στον Οκτώβριο», οπότε και «θα σταματήσει η διασωλήνωση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «τότε θα φανούν ακριβώς τα προβλήματα και η έλλειψη ρευστότητας, ώστε θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί τα στοχευμένα μέτρα» από την κυβέρνηση. Μέχρις στιγμής «οι αναστολές κράτησαν τις επιχειρήσεις και δεν είδαμε πολλά λουκέτα, ωστόσο τα οριζόντια μέτρα παράγουν και αδικίες», επισημαίνει.

«Το μεγάλο στοίχημα του Οκτωβρίου», για τους μικρομεσαίους είναι, όπως εξηγεί περαιτέρω ο Γ. Καρανίκας, να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μέσω και της στοχευμένης στήριξης από την πολιτεία να διατηρήσουν όλες τις θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν νέες. Είναι ενδεικτικό ότι το 2020, παρά τα προσκόμματα της πανδημίας, «στο λιανεμπόριο δημιουργήθηκαν 18.800 νέες θέσεις εργασίας», τονίζει.

Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, η παράλληλη ανάπτυξη του διαδικτυακού εμπορίου θα λειτουργήσει ως συν και όχι ως παράγοντας μείωσης των θέσεων εργασίας, διευκρινίζει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προβλέποντας την ανάπτυξη νέων θέσεων.

Ψηφιακός μετασχηματισμός, καινοτομία και συνέργειες είναι το τριπλό ζητούμενο στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες, εκμεταλλευόμενοι την έμφυτη ευελιξία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που συνιστά και το «DNA της οικονομίας της χώρας μας», ώστε σε 1-2 χρόνια, όπως ο εκτιμά ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, να είναι συμμέτοχοι της ανάπτυξης.

Ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά και κόσμημα είναι οι κλάδοι που επλήγησαν δραματικά την περίοδο της πανδημίας, σημειώνει ο Γ. Καρανίκας, ενώ στον αντίποδα το τρόφιμο άντεξε, όπως λέει, σημειώνοντας αύξηση μεσοσταθμικά 10% σε ορισμένους κλάδους (σούπερ μάρκετ).

«Πάνω από 60% άνοδο σημείωσαν οι διαδικτυακές πωλήσεις λόγω του βίαιου κλεισίματος των φυσικών καταστημάτων” αλλά την επόμενη ημέρα “το φυσικό κατάστημα θα παραμείνει ο κυρίαρχος», υπογραμμίζει τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.



Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια με τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 

Κορωνοϊός: Στα 3.445 τα νέα κρούσματα - 749 οι διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι 

Self-testing: Άνοιξε η πλατφόρμα - Δείτε βίντεο για το πώς θα κάνετε το τεστ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης