Με τροπολογία Κουρουμπλή - Τσιρώνη ο «πάγος» στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Με τροπολογία Κουρουμπλή - Τσιρώνη ο «πάγος» στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Αναστέλλονται και με τη «βούλα» του νόμου όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων, διαγράφοντας ακόμη και τις πιο αυστηρές προβλέψεις του τελευταίου νόμου για τα αυθαίρετα

Με τροπολογία Κουρουμπλή - Τσιρώνη ο «πάγος» στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
Tην αναστολή των κατεδαφίσεων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Με την απόφαση, αναστέλλονται και με τη «βούλα» του νόμου όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων, διαγράφοντας ακόμη και τις πιο αυστηρές προβλέψεις του τελευταίου νόμου για τα αυθαίρετα.

Ωστόσο, η τροπολογία έρχεται να βάλει το νομικό περίβλημα στη διαχρονική αναβλητικότητα των κατεδαφίσεων, που πάντα «σκάλωναν» στο πολιτικό και κοινωνικό κόστος, με αποτέλεσμα να λιμνάζουν στα συρτάρια των αποκεντρωμένων διοικήσεων χιλιάδες πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Την αναστολή των κατεδαφίσεων είχε προτείνει, προ διμήνου, ο υπουργός Εσωτερικών, όταν εμφανίστηκαν στη Ραφήνα οι μπουλντόζες, για να γκρεμίσουν μία τριώροφη κατοικία εντός δασικής έκτασης. Υπέρ της αναστολής έχουν ταχθεί δημόσια και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την κύρωση των δασικών χαρτών -που, σημειωτέον, θα πάρει χρόνο για να ολοκληρωθεί- θα αρθούν οι αμφισβητήσεις επί οικισμών που βρίσκονται εντός δασικών εκτάσεων, καθώς τυχόν εκτέλεση κατεδάφισης θα δημιουργούσε τετελεσμένα.
Κλείσιμο

Επισημαίνεται, δε, ότι η αναστολή υπαγορεύεται και από έναν πρόσθετο λόγο, που είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων στα οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις κατεδάφισης, πολλές εκ των οποίων είναι προ δεκαετίας και παραμένουν ανεκτέλεστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης