Δεν μείωσαν επιτόκια οι τραπεζίτες

Δεν μείωσαν επιτόκια οι τραπεζίτες

Σταθερά όλα! Και τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο 4% και της Τραπέζης της Αγγλίας στο 5%.  

Ουδεμία έκπληξη δεν προέκυψε από τις συνεδριάσεις των νομισματικών επιτροπών των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι επικεφαλής των οποίων είχαν προϊδεάσει την αγορά για τη στάση που θα τηρούσαν – ή για να ακριβολογούμε – που θα τηρήσουν εφεξής και πάντως μέχρι ν

Δεν μείωσαν επιτόκια οι τραπεζίτες

Σταθερά όλα! Και τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο 4% και της Τραπέζης της Αγγλίας στο 5%.  

Κλείσιμο

Ουδεμία έκπληξη δεν προέκυψε από τις συνεδριάσεις των νομισματικών επιτροπών των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι επικεφαλής των οποίων είχαν προϊδεάσει την αγορά για τη στάση που θα τηρούσαν – ή για να ακριβολογούμε – που θα τηρήσουν εφεξής και πάντως μέχρι να τιθασευθούν οι πληθωριστικοί κίνδυνοι και να αναστραφεί το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στη διεθνή οικονομία. 

Κι όταν ακόμα και ο μπροστάρης των μειώσεων των επιτοκίων, ο ένας και μοναδικός «πολυπρωταθλητής» των μειώσεων Ben Bernanke της FED αναφέρθηκε μόλις χθες στον κίνδυνο του πληθωρισμού, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο ομόλογός του της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να διατρανώσει για μία φορά ακόμη την πεποίθησή του πως ο πρωταρχικός «αντίπαλος» της ευρω-οικονομίας είναι το «φάντασμα» του πληθωρισμού, συνεπώς τα τρέχοντα επίπεδα των επιτοκίων είναι τα αναγκαία για την πάταξη των πιέσεων. 

Επιτόκια τα οποία βρίσκονται αμετάβλητα στο 4% επί 12 μήνες και παράλληλα στα υψηλότερα επίπεδα των 6 τελευταίων ετών. 

Το πλέον αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο μεσιέ Trichet εμφανίζεται εσχάτως έως και μετριοπαθής σε σχέση με τα όσα πρεσβεύουν πλέον άλλα μέλη της ΕΚΤ. Με πρώτο τον Γερμανό τραπεζίτη Axel Weber ο οποίος κάλεσε δημοσίως τους ταγούς της ευρωπαϊκής οικονομίας να ΑΥΞΗΣΟΥΝ τα επιτόκια της ευρωζώνης προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός.  

Την ίδια ώρα στο πλευρό των Ευρωπαίων τραπεζιτών στέκονται πλέον και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι περί ων ο λόγος Οργανισμοί δημοσιοποίησαν εκθέσεις με τις οποίες καλούν την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Αγγλίας να διατηρήσουν υψηλά τα επιτόκιά τους τουλάχιστον έως το τέλος του 2009! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης