Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται εφαρμογή και όχι νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται εφαρμογή και όχι νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων

Δεν αναμένεται να αλλάξει στάση η νέα γερμανική κυβέρνηση απέναντι στην Ελλάδα - Πιερ Μοσκοβισί: Όλη η ενέργεια πρέπει να πάει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται εφαρμογή και όχι νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων
Έκκληση να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση έκανε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Για τον Ολλανδό πρόεδρο, η τρίτη αξιολόγηση προβλέπει εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και όχι νομοθέτηση, προσθέτοντας πως η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να αλλάξει στάση ή τακτικές.

Το σημερινό Eurogroup αν και για πρώτη φορά μετά από ένα έτος δεν έχει την Ελλάδα ως θέμα της ατζέντας θα είναι το τελευταίο για τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σύντομα θα παραιτηθεί από τη θέση του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως με τον απερχόμενο γερμανό υπουργό είχε μια πολύ ισχυρή σχέση, χαρακτηρίζοντας τον ένα «πολύ καλό φίλο που μας έδινε πάντα συμβουλές, είτε το ζητούσαμε είτε όχι».

Από τη πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί εκφράστηκε με θερμότητα, χαρακτηρίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως έναν ευφυέστατο άνθρωπο και γενναίο άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ. «Είναι σκληρός κάποιες φορές και δεν ήμασταν πάντα σε συμφωνία, αλλά στο τέλος καταφέρναμε συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά», ολοκλήρωσε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών.
Κλείσιμο

Για το ελληνικό πρόγραμμα ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως τώρα όλη η ενέργεια πρέπει να πάει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που σχετίζεται με την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν, με στόχο το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι.

 
Ολοκληρώνοντας ο Γάλλος Επίτροπος δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και ανεργία μειώνεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης