ΣΕΒ: Επιτακτική ανάγκη για μια fast track ανόρθωση των προσδοκιών

ΣΕΒ: Επιτακτική ανάγκη για μια fast track ανόρθωση των προσδοκιών

O ΣΕΒ προειδοποιεί πως μια παρατεταμένη στασιμότητα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

ΣΕΒ: Επιτακτική ανάγκη για μια fast track ανόρθωση των προσδοκιών
Σήμερα, παρατηρείται ένα χάσμα μεταξύ της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, που παραμένει μουδιασμένη, και του επιχειρηματικού κλίματος, που καταγράφει βελτίωση προεξοφλώντας την έξοδο της οικονομίας από την κρίση και την ύφεση, αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας πως το χάσμα αυτό πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ προειδοποιεί πως μια παρατεταμένη στασιμότητα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να διαβρώνει την αισιοδοξία των επιχειρήσεων, καθώς τα σχέδια τους για αύξηση του κύκλου εργασιών στην εγχώρια αγορά και για ανάληψη επενδύσεων, θα ματαιώνονται ή θα μετατίθενται για το μέλλον.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, μια υπερβολική αισιοδοξία για το μέλλον από την πλευρά των επιχειρήσεων δεν είναι βιώσιμη, εάν η καταναλωτική βάση της οικονομίας παραμένει εν υπνώσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η όποια ανάκαμψη κινδυνεύει να έχει περιορισμένη διάρκεια και η οικονομία να επανέλθει στη στασιμότητα. Οι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2013 και της άνοιξης του 2014 αντιστοίχως, όταν διαμορφώνονταν σταδιακά συνθήκες ανάκαμψης (2013) και η χώρα έβγαινε ξανά στις αγορές (2014).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης