Reuters: Ελληνικό «ατύχημα» φοβούνται οι επενδυτές

Reuters: Ελληνικό «ατύχημα» φοβούνται οι επενδυτές

«Υπάρχει μία ανησυχία, για τον αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της» τονίζει ο διαχειριστής του γερμανικού fund LBB-Invest

Reuters: Ελληνικό «ατύχημα» φοβούνται οι επενδυτές
Οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα «ελληνικό ατύχημα» καθώς η β' αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει και είναι άγνωστο ακόμα εάν η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές.

Σημερινό δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι ο βασικός προβληματισμός των επενδυτών έγκειται στο ότι αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς μέχρι τις αρχές Ιουλίου, η Αθήνα θα χάσει τη δόση που χρειάζεται για να αποπληρώσει περί τα 8 δισ. χρέους που οφείλει στην ΕΚΤ
και επιπλέον 2 δισ. που πρέπει να καταβάλλει τον ίδιο μήνα.

«Υπάρχει μία ανησυχία, για τον αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της» τονίζει ο διαχειριστής του γερμανικού fund LBB-Invest.
Κλείσιμο

«Εάν γίνει κάποιο ατύχημα, τότε η ΕΚΤ θα υποστεί σημαντικές ζημιές και από αυτή την άποψη, θα θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο» προσθέτει.

Ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας, είναι και η πορεία των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με το 2ετές ομόλογο να κυμαίνεται κοντά στο 10% και το 10ετές ομόλογο κοντά στο 8%.

Παράλληλα και το κόστος ασφάλισης έναντι μίας ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDs), βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης