Κατρούγκαλος: Μόνο 251.000 συνταξιούχοι είχαν απώλειες

Κατρούγκαλος: Μόνο 251.000 συνταξιούχοι είχαν απώλειες

Οι υπόλοιποι δεν είχαν μειώσεις στις συντάξεις τους ενώ άλλοι είχαν και μικρή ωφέλεια υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας 

Κατρούγκαλος: Μόνο 251.000 συνταξιούχοι είχαν απώλειες
«To 90% των συνταξιούχων δεν είδαν αλλαγές ή είχαν μικρή ωφέλεια από την αλλαγή του υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ. Μόνο το 10%, δηλαδή 251.000 συνταξιούχοι που παίρνουν
διπλές συντάξεις είδαν μικρές απώλειες» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος
σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα περικοπή στις διπλές συντάξεις (οι μισές είναι χηρείας) η οποία συνοδεύεται από νέα επιστροφή αναδρομικών.
Κλείσιμο

Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου για το μέλλον της εργασίας και με αφορμή την ανάλυση του Αντρές Σολιμάνο, ιδρυτή και προέδρου του κέντρου παγκοσμιοποίησης της Χιλής για τις επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα του, τόνισε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις πολιτικές Πινοσέτ στη Χιλή όπως θα ήθελε ο ακραίος παίκτης (εννοεί το ΔΝΤ). Στις διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει αρνητική ατμόσφαιρα. Εύλογο είναι να ζητούν διευκρινήσεις και αριθμούς».

Για την κατάργηση του αγγελιοσήμου, ο υπουργός εργασίας τόνισε: «Δεν πρόκειται για σοκ ούτε για ξαφνικό θάνατο. Συζητούμε για έναν νέο πόρο που θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο μετά από συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. Έχουμε συνάντηση την Τρίτη».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Δημήρης Παπαδημούλης τόνισε: «Η ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης έχει μπει ως προτεραιότητα και από τον Γιούνκερ στο κοινό ανακοινωθέν της Μπρατισλάβα. Το ζητούμενο είναι τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης