Κλείσιμο με οριακή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κλείσιμο με οριακή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα των 570 μονάδων που ανέκτησε τις προηγούμενες μέρες, ώστε να βρει «πάτημα» και να κινηθεί υψηλότερα

Κλείσιμο με οριακή άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Οριακά σε θετικό έδαφος «έκλεισε» τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη κυρίως στα μη τραπεζικά bluechips, αλλά και στον περιορισμό των απωλειών στις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα των 570 μονάδων που ανέκτησε τις προηγούμενες μέρες, ώστε να βρει «πάτημα» και να κινηθεί υψηλότερα με έναν αρκετά αυξημένο τζίρο. Ωστόσο, την Τρίτη έκλεισε οριακά χαμηλότερα, στις 566 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,22% και ο τζίρος των συναλλαγών μετα βίας ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Κέρδη 2,5% για τον ΟΠΑΠ και 1% για την Εθνική. Αμετάβλητη η Jumbo και η Πειραιώς ενώ η Eurobank υποχώρησε κατά 3,66%.

Στο μεταξύ, με τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών να γεμίζουν ανησυχία τους επενδυτές, αλλά και τους φόβους για μια διεθνή διόρθωση, όλοι οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν με την πιο κουραστική αγορά παγκοσμίως. Εξάλλου, η ελληνική αγορά δεν διαθέτει κανένα καταλύτη μέχρι να δούμε τις νέες διοικήσεις, που θα προκύψουν ύστερα από τις αλλαγές. Τότε θα δούμε κατά πόσον οι δανειστές θα θελήσουν να «τρέξουν» την εκμετάλλευση των «κόκκινων» δανείων και σε ποια κατεύθυνση.

«Το στοιχείο αυτό του μειωμένου τζίρου συναλλαγών ενθαρρύνει το φόβο μιας ξαφνικής αναβολής του ανοδικού ταξιδιού προς τις 600 μονάδες προκαλώντας ανατροπή των "διακοπών" των "Buyers" με μια γρήγορη επιβίβαση στο τρένο της επιστροφής προς τις 545 μονάδες» σχολιάζει η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης