Χωρίς ανάσα: Σε δέκα μέρες φέρνουν τις αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά

Χωρίς ανάσα: Σε δέκα μέρες φέρνουν τις αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά

Δεν αποκλείεται να έρθουν «πακέτο» με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Χωρίς ανάσα: Σε δέκα μέρες φέρνουν τις αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί  στη Βουλή
το πακέτο μέτρων με τους έμμεσους φόρους, το οποίο ακόμα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και κατά πληροφορίες θα περιλαμβάνει αυξήσεις του ΦΠΑ σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να «κλείσει» τις εκκρεμότητες του τελευταίου πακέτου της συμφωνίας των 5,4 δισ. ευρώ  μετά το Eurogroup της Δευτέρας και στη συνέχεια να το φέρει προς ψήφιση. 

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθούν τα μέτρα την εβδομάδα μεταξύ 16 και 20 Μαίου σε ένα πακέτο μαζί με το νομοσχέδιο για τα
«κόκκινα» δάνεια
Κλείσιμο
, ρυθμίσεις για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποίησων και την επικαιροποιημένη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών. Να σημειωθεί ότι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς ποια κρατική περιουσία θα πωληθεί ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 6 δισ. ευρώ έσοδα, μέχρι το 2018. 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, το νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε  funds είναι σχεδόν ολοκληρωμένο. Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα γίνει
με τα κόκκινα δάνεια (όχι μόνον στεγαστικά), αλλά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά περιέχει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο παρούσιασε το Πρώτο Θέμα.  Σε αυτό προβλέπεται μεταβατική περίοδος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, είτε αυτά παραμείνουν σε τράπεζες, είτε μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης