Στον αέρα το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης

Στον αέρα το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης

Με τα δημόσια ταμεία να θυμίζουν το καλοκαίρι του 2015 η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει τη συμφωνία

Στον αέρα το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης
Με συγκρατημένη αισιοδοξία, ίσως λίγο περισσότερο για τα κόκκινα δάνεια, ολοκληρώθηκε η πρώτη αναγνωριστική και “διευκρινιστική” συνάντηση Τσακαλώτου
- Σταθάκη με τους θεσμούς που ξεκίνησε το μεσημέρι και τελείωσε στις 20.30 το βράδυ.

Το πού βρισκόμαστε παραμένει ασαφές, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες - έγινε απλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.

Κλείσιμο
Ετσι το σχέδιο για σύγκληση έκτακτου Eurogroup
τη Μ. Πέμπτη για να κλείσει μία συμφωνία με τους δανειστές εξακολουθεί να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Πλέον και τα λεπτά μετρούν, καθώς κουαρτέτο και ελληνική κυβέρνηση έχουν στη διάθεση τους λίγες ώρες ώστε να φθάσουν σε ένα προσχέδιο κειμένου συμφωνίας.

Όλα αυτά την ώρα που αυξάνονταν οι ανησυχίες για τις μελλοντικές εξελίξεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποτελεί εκκρεμότητα μόνο το τι θα γίνει με τα επιπρόσθετα – προληπτικά – μέτρα και το μηχανισμό επιβολής τους αλλά ακόμα υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και στο πακέτο των 5,4 δισ ευρώ, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις.

Στο φορολογικό, το παζάρι φαίνεται να συνεχίζεται, με νέα μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς - συνταξιούχους και αγρότες οι οποίοι δικαιούνται την έκπτωση φόρου, στις 8.900 ευρώ από 9.100 ευρώ. Ταυτόχρονα συζητείται, κατά πληροφορίες, αυτό το μειωμένο αφορολόγητο να αφορά μόνο όσους δεν έχουν παιδιά.

Οι διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο στο Χίλτον κύλησαν σε τεχνικό επίπεδο και σε μάλλον χαλαρούς ρυθμούς, όπως ανέφεραν και πληροφορίες από το εξωτερικό.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης