Telegraph: Γιατί ο ελληνικός αγωγός μπορεί να αποδειχθεί «συμφωνία με τον διάβολο»

Telegraph: Γιατί ο ελληνικός αγωγός μπορεί να αποδειχθεί «συμφωνία με τον διάβολο»

«Τα χρήματα από τη Ρωσία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιβιώσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αλλά εν απουσία άλλων κεφαλαίων, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν θα πρέπει να καταβάλλει 2 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και το εσωτερικό» τονίζει το δημοσίευμα 

Telegraph: Γιατί ο ελληνικός αγωγός μπορεί να αποδειχθεί «συμφωνία με τον διάβολο»
Μια συμφωνία της Ελλάδας με τη Ρωσία για τον ελληνικό αγωγό δεν θα προσφέρει ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα οφέλη στη χώρας μας, εκτιμά η βρετανική Telegraph, η οποία αναρωτιέται μήπως η αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών οδηγήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια «συμφωνία με τον διάβολο», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, αν και η ελληνική κυβέρνηση έχει καλωσορίσει το ενδεχόμενο συμφωνίας, η προκαταβολή των 5 δισ. ευρώ που ίσως λάβει η Ελλάδα θα είναι αρκετή μόνο για τις υποχρεώσεις του Μαΐου (αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ και καταβολή συντάξεων).

«Τα χρήματα από τη Ρωσία θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιβιώσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αλλά εν απουσία άλλων κεφαλαίων, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα στα τέλη του ίδιου μήνα, όταν θα πρέπει να καταβάλλει 2 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και το εσωτερικό» τονίζει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο


Με τέτοια έλλειψη ρευστότητας, αυτό είναι ένα ρίσκο που ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να πάρει, εκτιμά η εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης