Βαρουφάκης: Ο Ντράγκι ζήτησε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία

Βαρουφάκης: Ο Ντράγκι ζήτησε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία

Μία ώρα διήρκεσε το τετ-α-τετ των δύο ανδρών στην Ουάσιγκτον - Πρωταρχικός στόχος για την ΕΚΤ η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη - Ντάισελμπλουμ: Πρόθεσή μου είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Βαρουφάκης: Ο Ντράγκι ζήτησε να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία
Να υπάρξει άμεσα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Bαρουφάκη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή, στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση των δύο αντρών διήρκεσε μία ώρα, ενώ όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι επιθυμεί να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία, «η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Είχαμε μία συνάντηση μίας ώρας με τον κύριο Ντράγκι. Μιλήσαμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη διαδρομή προς την 24η Απριλίου. Ο κ. Ντράγκι επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά το προσωπικό ενδιαφέρον του και το ενδιαφέρον της ΕΚΤ να βρεθεί μία λύση για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη», είπε σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.


Κλείσιμο
Ντάισελμπλουμ: Πρόθεσή μου είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Ενόσω τα διεθνή δημοσιεύματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαδέχονται το ένα το άλλο, σε καθημερινή βάση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλά για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην ομιλία του στο Αμερικανικό Οικονομικό Ινστιτούτο Peterson, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup διευκρίνισε πως ναι μεν υπάρχουν αποκλίσεις σε βασικά ζητήματα, αλλά έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Ακόμη ο ίδιος δήλωσε: «Πρόθεσή μου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά οικονομικά ανεξάρτητη και να έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Ορισμένες διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η επίλυσή τους, ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, η οποία θα τονώσει την ελληνική οικονονμία. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως: «Όταν είσαι σε πρόγραμμα όπως η Ελλάδα χάνεις ένας μέρος της πολιτικής σου ευελιξίας».

Μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Αθήνα, λέγοντας: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν έτοιμος να έρθει στις Βρυξέλλες και του είπα: Άσε με, να έρθω στην Αθήνα. Ήθελα να δείξω πως αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει μια νέα πολιτική πραγματικότητα και εμείς συνεργαζόμαστε με τη νέα κυβέρνηση».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε για τη μεταξύ τους «κόντρα»: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα είχα μια καλή συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά έπειτα, στη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε να μιλάει όπως πριν τις εκλογές. Δεν ενοχλήθηκα. Απλά πίστεψα ότι είμαι στη μέση της προεκλογικής περιόδου. Δεν ενοχλήθηκα όμως με αυτά που είπε».


Στο Παρίσι η συνεδρίαση του Brussels Group το Σάββατο
Στο μεταξύ, στο Παρίσι, αυτή τη φορά, και όχι στις Βρυξέλλες, θα συγκληθεί το Brussels Group, που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο, όπως διευκρινίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Η συνεδρίαση του Brusselis Group, έστω και... εκτος έδρας, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα εξετάσουν τρόπους με τους οποίους η Αθήνα και οι εταίροι μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, που θα «ξεκλειδώσει» την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για «τεχνικό πρόβλημα» αναφορικά με τη συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες, η οποία τελικά μεταφέρθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα, αφήνουν να διαφανεί ότι υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές τις επόμενες ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης