Τέταρτη χειρότερη επίδοση στον κόσμο για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Τέταρτη χειρότερη επίδοση στον κόσμο για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα

Το Global Property Guide επισημαίνει στην τελευταία του έκθεση ότι η εγχώρια αγορά «παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι η τρίτη πιο αδύναμη αγοράς κατοικίας στη διεθνή έρευνα»

Τέταρτη χειρότερη επίδοση στον κόσμο για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα
Επιβράδυνση των ρυθμών πτώσης της ελληνικής αγοράς κατοικίας, η οποία πάντως παραμένει η τέταρτη χειρότερη, σε επιδόσεις στον κόσμο για το 2014 διαπιστώνει στην τελευταία του έρευνα το Global Property Guide. Πρόκειται για την εταιρεία που εξειδικεύεται στο κομμάτι της κατοικίας, καλύπτοντας με αγγελίες και πληροφορίες για τις τάσεις σε 101 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά λοιπόν στην Ελλάδα, το Global Property Guide επισημαίνει στην τελευταία του έκθεση ότι η εγχώρια αγορά «παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι η τρίτη πιο αδύναμη αγοράς κατοικίας στη διεθνή έρευνα. Οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα έπεσαν κατά 4,34% το 2014, ποσοστό χαμηλότερο σε σύγκριση με το 8,06% του 2013, το 13,77% το 2012 και το 11,58% το 2010. Η πτώση στις τιμές των κατοικιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ήταν μόλις στο 0,55%».

Κλείσιμο
Η έρευνα φυσικά δεν λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στην εγχώρια αγορά, η οποία έχει κυριολεκτικά «παγώσει» λόγω της αβεβαιότητας σε πολιτικό επίπεδο. Σωρευτικά κατά την περίοδο της κρίσης το γνωστό site τοποθετεί την πτώση στην ελληνική αγορά σχεδόν στο 53%, αν ληφθούν υπόψη οι ετήσιες μεταβολές προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό.

Όσον αφορά στη διεθνή αγορά, το Global Property Guide επισημαίνει ότι η αύξηση των τιμών στις κατοικίες διεθνώς συνεχίζει να ανεβαίνει, με τα νούμερα σε 31 από τις 41 αγορές να είναι ανεβασμένα, συμπεριλαμβανομένων και των προσαρμογών του πληθωρισμού. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης