Σταθάκης: Έχουμε αποθεματικά 3-4 δισ. ευρώ στην ΤτΕ για να καλύψουμε τις ανάγκες μας

Σταθάκης: Έχουμε αποθεματικά 3-4 δισ. ευρώ στην ΤτΕ για να καλύψουμε τις ανάγκες μας

Για κρυμμένα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας κάνει λόγο στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ο υπουργός Οικονομίας

Σταθάκης: Έχουμε αποθεματικά 3-4 δισ. ευρώ στην ΤτΕ για να καλύψουμε τις ανάγκες μας
Υπερβολικές χαρακτήρισε τις ιστορίες για πιθανό πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δήλωσή του στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Αυτές οι ιστορίες είναι υπερβολικές. Έχουμε διάφορα μαξιλάρια ασφαλείας, ανάμεσα στα οποία 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κρυμμένα αποθεματικά που θα της επιτρέψουν να λειτουργήσει για μερικές ακόμα εβδομάδας καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η το κράτος θα μπορούσε να στερέψει από χρήματα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει ότι τα αποθεματικά στην κεντρική τράπεζα προέρχονται κυρίως από το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα. Αναλυτές υποστηρίζουν, προστίθεται στο άρθρο, ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση μπορεί νόμιμα να δεσμεύσει αυτά τα χρήματα χωρίς να αθετήσει άλλες ταμειακές της υποχρεώσεις. «Πιστεύουμε ό,τι τα χρήματα αυτά είναι της τάξης περίπου των 1,8 δισ. ευρώ. Αν τα αποσύρουν με αυτή την αφορμή, πώς θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για αποπληρωμή των συντάξεων τον επόμενο μήνα;» αναρωτήθηκε τραπεζίτης που μίλησε στη βρετανική εφημερίδα.

Στο ίδιο δημοσίευμα η «Τelegraph» αναφέρει ότι η Ελλάδα θα γίνει Ζιμπάμπουε αν δεν αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Αθήνα θα ενταχθεί στους παρίες του κόσμου. 

Όπως εξηγεί ο Βρετανός δημοσιογράφος, Αμπρός Εβανς Πρίτσαρντ, έως τώρα στην ιστορία του ΔΝΤ, καμία άλλη προηγμένη χώρα δεν έφτασε στο σημείο να μην αποπληρώσει μία οφειλόμενη δόση. 
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης