Πορτογαλία-Ισπανία: Δεν θα ακολουθήσουμε την Ελλάδα αν έρθει σε ρήξη με την ΕΕ

Πορτογαλία-Ισπανία: Δεν θα ακολουθήσουμε την Ελλάδα αν έρθει σε ρήξη με την ΕΕ

Οι δύο χώρες απορρίπτουν τα σενάρια για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος

Πορτογαλία-Ισπανία: Δεν θα ακολουθήσουμε την Ελλάδα αν έρθει σε ρήξη με την ΕΕ
Μηνύματα σε πολύ αυστηρό τόνο έστειλαν στην νέα ελληνική κυβέρνηση δύο από τις «χώρες του ευρωπαϊκού Νότου», Πορτογαλία και Ισπανία, καλώντας τη χώρα μας να ξεχάσει κάθε πιθανότητα για μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, καθώς και να μην έλθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
 
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιου, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας δήλωσε κατηγορηματικά πως η Πορτογαλία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο για αναδιάρθρωση των χρεών. 

«Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην Ε.Ε. Μπορεί να έχουμε υψηλό χρέος, αλλά είναι βιώσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοέλιου.
 
Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή ο κ. Αλβάρο Ναδάλ, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ισπανίας, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Μαδρίτης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε πολιτική επιθυμεί, αρκεί να μην έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε. 

«Αν η Ελλάδα δεν προκαλέσει την Ε.Ε. δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν την προκαλέσει θα υπάρξουν προβλήματα και μάλιστα σε κάθε μέτωπο», είπε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ινίγκο Φερνάντες Ντε Μέσα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Europa Press κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σύντομα με την τρόικα σε ένα «αξιόπιστο και ισχυρό πρόγραμμα» με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κ. Ντε Μέσα υπενθύμισε πως η Ισπανία υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρη προς την Ελλάδα, παρέχοντας τις πιστώσεις 26 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν στο ισπανικό κράτος τα επιδόματα ανεργίας για έναν ολόκληρο χρόνο.
   



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης