Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας καταδικάζει την γερμανική λιτότητα

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας καταδικάζει την γερμανική λιτότητα

Οι δηλώσεις του πρωτοσέλιδο στους Times του Λονδίνου

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας καταδικάζει την γερμανική λιτότητα
Ο διοικητής της  Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney σε δηλώσεις του που δημοσίευσαν την Τετάρτη οι Times του Λονδίνου καταδίκασε και επέκρινε με δριμύτητα την γερμανική πολιτική λιτότητας που ασκεί η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη.

Οι δηλώσεις του Βρετανού διοικητή έγιναν πρωτοσέλιδο στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας, που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση θα εξαγριώσει την Γερμανίδα καγκελάριο.

Κλείσιμο


Ο Mark Carney ανέφερε, σύμφωνα με τους Times, ότι η αποτυχία των πλούσιων κρατών να βοηθήσουν τα φτωχότερα κράτη στην Ευρωζώνη ρισκάρει να εγκλωβίσει τις χώρες του ευρώ σε άλλη μια χαμένη δεκαετία. Ο ίδιος κάλεσε το Βερολίνο να σταματήσει την πολιτική λιτότητας και άσκησε κριτική για τις αποτυχίες των Ευρωπαίων ηγετών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Carney είναι ένα «κωδικοποιημένο κάλεσμα» προς την γερμανική κυβέρνηση να υποκύψουν στις ελληνικές απαιτήσεις για χαλάρωση της λιτότητας.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η παρέμβαση του επικεφαλής της  Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια στο Βερολίνο, επειδή μέχρι σήμερα η Άγκελα Μέρκελ έχει προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, χωρίς να δημιουργηθούν απαιτήσεις από άλλα κράτη, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα οικονομικής κρίσης, όπως η Ισπανία και να ζητήσουν παραχωρήσεις για ελάφρυνση των πολιτικών λιτότητας.

Ο Mark Carney μίλησε την Τετάρτη το βράδυ στο Δουβλίνο και υποστήριξε ότι η δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη είναι αυστηρότερη από αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η Ευρώπη δεν διαθέτει αποτελεσματικούς μηχανισμούς επιμερισμού του κινδύνου και είναι σχετικά ανελαστική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης