Μητσοτάκης προς Financial Times: Το άρθρο σας αδικεί τις προσπάθειες της Ελλάδας

Μητσοτάκης προς Financial Times: Το άρθρο σας αδικεί τις προσπάθειες της Ελλάδας

Τι αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μητσοτάκης προς Financial Times: Το άρθρο σας αδικεί τις προσπάθειες της Ελλάδας
Το άρθρο των Financial Times για τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα αδικεί τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας, τονίζει ως απάντηση στο άρθρο των Financial Times και τον αρθρογράφο του, Τόνι Μπάρμπερ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η ελληνική κρίση μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα ως βασικό μοχλό για να διαιωνίσουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, ωστόσο, τονίζει ότι ο αρθρογράφος αδικεί την προσπάθεια της Ελλάδας.

Σημειώνει δε ότι η χώρα έχει μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά περισσότερο από 200.000 μέσα στα τελευταία 5 χρόνια, το συνολικό μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί κατά 30% την ίδια περίοδο και πλέον όλες οι προσλήψεις είναι διαχειρίσιμες από μία ανεξάρτητη μονάδα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον για τους πολιτικούς να παρέμβουν στη διαδικασία. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σπεύδει να διευκρινίσει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης που θα ήθελαν να επιστρέψουμε στις παλιές, δοκιμασμένες συνήθειες.

Αν το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα επιβιώσει από την τρόικα, όπως προβλέπει ο κ. Μπάρμπερ, τότε θα πρέπει να κατηγορήσουμε μόνο τους εαυτούς μας, λέει ο κ. Μητσοτάκης.
Κλείσιμο

«Πιστεύω όμως, σθεναρά, ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τη χώρα. Πλέον, εναπόκειται στους πολιτικούς να πράξουν αυτά που τους αναλογούν» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις  στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης