Τα hedge funds δεν δίνουν τα ομόλογα της Αργεντινής σε αμερικάνικες τράπεζες

Τα hedge funds δεν δίνουν τα ομόλογα της Αργεντινής σε αμερικάνικες τράπεζες

Ελεγχόμενη πτώση 6% στο χρηματιστήριο και απώλειες 6 σεντς ανά δολάριο στα ομόλογα - Αναζητείται ιδιωτική λύση, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων πιστωτών και κυβέρνησης

Τα hedge funds δεν δίνουν τα ομόλογα της Αργεντινής σε αμερικάνικες τράπεζες
Ιδιωτική λύση αναζητείται πλέον στην υπόθεση του default της Αργεντινής, αφότου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της Cristina Fernandez Kirchner και του υπουργού Οικονομίας της, Axel  Kicillof (φωτό) με τα hedge funds κατέρρευσαν. Οι αγορές ομολόγων αλλά και μετοχών της Αργεντινής σημειώνουν ψύχραιμη πτώση, μαρτυρώντας τις προσδοκίες των εμπλεκόμενων για την εξεύρεση μιας λύσης.

Ανάμεσα στα σενάρια που επιμένουν τις τελευταίες ώρες είναι αυτό που θέλει ξένες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Citigroup, να έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους η Elliott Management και άλλα funds. Με τον τρόπο αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για την εξυπηρέτηση του χρέους της Αργεντινής. Πάντως, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, Jorge Capitanich, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιδιώτες.

Αλλά και τα hedge funds φαίνεται να μην δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πρόταση για την αγορά των ομολόγων τους από τις ξένες τράπεζες. “Η Aurelius δεν έχει λάβει καμία τέτοια πρόταση την οποία να θεωρούμε ότι αξίζει να εξετάσουμε”, αναφέρει το hedge fund. 


Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης