Χρηματιστήριο: Ριμπάουντ και επιστροφή στις 1.215 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο: Ριμπάουντ και επιστροφή στις 1.215 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Ευκαιρία εισόδου στην «υπερπουλημένη» ελληνική αγορά, λέει η Morgan Stanley


Χρηματιστήριο: Ριμπάουντ και επιστροφή στις 1.215 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη
Δυνατό ριμπάουντ στο χρηματιστήριο της Aθήνας με την αγορά να ξεπερνά τις 1.200 μονάδες, με ένα συνδυασμό πολιτικών και τραπεζικών εξελίξεων.

Από χθες κάποιοι ξένοι είναι καθησυχασμένοι λόγω  της δήλωσης του πρωθυπουργού για το ότι η παρούσα  Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο, ενώ και σε οικονομικό επίπεδο τα stress tests θεωρούνται από κάποιους διαχειρίσιμα.

Εξ ου και το τραπεζικό ράλι στις 4 συστημικές τράπεζες που είχαν πιεστεί υπέρμετρα το πρόσφατο διάστημα.

Σε ανοδική τροχιά ο τζίρος και μένει η ερχόμενη εβδομάδα για να αποδειχθεί αν ο σημερινός όγκος συναλλαγών των 156,7 εκατ ευρώ ήταν ευκαιρία για πωλήσεις, διότι κάποια funds έχουν πολλά παράπονα σχετικά με νέες αυξήσεις κεφαλαίου.       

Παράλληλα με έκθεση της η Morgan Stanley δηλώνει ότι η Αθήνα είναι "υπερπουλημένη" και υπογραμμίζει πως είναι ευκαιρία να μπει κανείς τώρα, μετά τη διόρθωση που έχουν υποστεί οι ελληνικές μετοχές. 
Κλείσιμο

"Η ελληνική αγορά μετοχών είναι υπερπουλημένη και η αγορά ομολόγων παραμένει ανθεκτική", σημειώνει μεταξύ άλλων η Morgan Stanley που διατηρεί σύσταση "overweight" για την ελληνική και την τουρκική αγορά υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη διευρύνεται και ότι η προοπτική αναβάθμισης των εταιρικών κερδών εξακολουθεί να είναι θετική (διάγραμμα) .
Και όλα αυτά, ενώ πληροφορίες θέλουν την Moody’s να προχωρά στην αναβάθμισή μας πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Οδηγοί της ανόδου οι τραπεζικές μετοχές ενώ και τα "βιομηχανικά χαρτιά" συνέχισαν το ανοδικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών. Ενδεικτικό το ράλι άνω του 4% των Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, ΣΩΛΚ, J&P Αβαξ, το 7% της Σιδενόρ αλλά και το +4% της Ανεμος.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας, στις 1.214 μονάδες με άνοδο 3,27% και ο FTSE 25 με κέρδη 3,5% βρέθηκε στις 390 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης