Πώς οι απολυμένοι των Blackberry - Nokia εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες

Πώς οι απολυμένοι των Blackberry - Nokia εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες

Πολύ συχνά, οι νέες εταιρείες ιδρύονται από πρώην εργαζομένους της  BlackBerry που δεν δίστασαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να γίνουν επιχειρηματίες

Πώς οι απολυμένοι των Blackberry - Nokia εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες
Όλοι περίμεναν πως μετά τα σοβαρότατα προβλήματα της BlackBerry που απώλεσε πάνω από το μισό της προσωπικό και απώλεσε πάνω από το 90% της αγοραίας αξίας της λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος των καταναλωτών για τα smartphones, θα ερχόταν το “Βατερλό” για την πόλη που είναι και έδρα της εταιρείας: το Waterloo στο Οντάριο.

Παραδόξως αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς την τελευταία χρονιά άνοιξαν πάνω από 450 start-ups, τόσο στο Waterlooo όσο και στο Kitchener. Πολύ συχνά, οι νέες εταιρείες ιδρύονται από πρώην εργαζομένους της  BlackBerry που δεν δίστασαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να γίνουν επιχειρηματίες. Ετσι, οι συγκεκριμένες κοινότητες εξελίχθηκαν στην απάντηση του Καναδά στις τεχνολογικές εταιρείες στην Καλιφόρνια και αλλού.
 
Κλείσιμο
"Για εκείνους που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια εταιρεία τεχνολογίας και να μη χαθούν στη σκιά της Silicon Valley, το Waterloo είναι ίσως το ιδανικό μέρος ώστε να βρει η εταιρεία τους μια θέση στον χάρτη”, αναφέρει ο Sean McCabe, αντιπρόεδρος της Aeryon Labs στο Waterloo.

O 39χρονος Adam Belsher, ο οποίος εργαζόταν επί 13 χρόνια για τη BlackBerry μέχρι το 2011 σήμερα είναι CEO της Magnet Forensics με έδρα το Waterloo, η οποία φτιάχνει software που χρησιμοποιείται από την αστυνομία ώστε να είναι δυνατή η ανάκληση διαγραμμένων στοιχείων από υπολογιστές όπως  e-mails, οικονομικοί φάκελοι και φωτογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης