Αυτό είναι το σχέδιο για «φορο-bonus» σε στελέχη επιχειρήσεων και συνταξιούχους εξωτερικού

Αυτό είναι το σχέδιο για «φορο-bonus» σε στελέχη επιχειρήσεων και συνταξιούχους εξωτερικού

Το σχέδιο προβλέπει προνομιακή φορολόγηση των «εύπορων» συνταξιούχων και κίνητρα για έρθουν τα golden boys των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

pensiones-greece
Σήμερα ή το πολύ αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με διατάξεις – κίνητρα που στοχεύουν στην προσέλκυση των συνταξιούχων του εξωτερικού (η επέκταση του προγράμματος non-dom) αλλά και των εργαζομένων που γίνονται… «συμμέτοχοι» στις επιχειρήσεις τους.

Για μεν τους συνταξιούχους των ξενών ασφαλιστικών ταμείων θα προβλέπεται χαμηλή φορολόγηση άπαξ αυτοτελής 7% στην σύνταξης η τις αποταμιεύσεις που θα φέρουν, εφόσον αποφασίσουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας. Για δε τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, θα προβλέπεται αυτοτελής φορολόγηση 15% στις μετοχές που τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν καθώς, θα λογίζονται ως «υπεραξία» και όχι ως μέρος του βασικού τους εισοδήματος Ειδικότερα:

«Εύποροι συνταξιούχοι»: Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στοχεύει σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν από το ιδιωτικό τομέα, διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού (το Non – Dom αφορά στο παγκόσμιο εισόδημα) και επιθυμούν να μεταφέρουν την φυσική και κατά συνέπεια φορολογική έδρα τους στην Ελλάδα.

Το σχέδιο προβλέπει αυτοτελή χαμηλή φορολόγηση τους με 7% σε συνδυασμό με 6ετή (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) φορολογική απαλλαγή για τα εισοδήματά τους. Δηλαδή τη σύνταξη ή οποιαδήποτε άλλα έσοδα μπορεί να έχουν από ακίνητα, ακόμα και υπεραξίες από μετοχές οπουδήποτε στον κόσμο. Θα προβλέπονται και άλλα φορολογικά κίνητρα στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι αποφασίσουν να αγοράσουν κάποιο ακίνητα ή επενδύσουν τα χρήματα τους π.χ. σε ομόλογα του δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House» και Παππά

Σάμπυ Μιωνής: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι

Προβληματίζουν οι ασυμπτωματικοί τουρίστες - Μέχρι πού θεωρείται διαχειρίσιμη η κατάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης