«Βίλα Αμαλίας»: Μια αυτοδιαχειριζόμενη κωμωδία

«Βίλα Αμαλίας»: Μια αυτοδιαχειριζόμενη κωμωδία

Ο Τόλης Παπαδημητρίου, ένας νέος και πολυτάλαντος καλλιτέχνης, γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην «Βίλα Αμαλίας». - Κωμωδία γεμάτη παρεξηγήσεις και ανατροπές- Αλληγορία της ελληνικής πραγματικότητας

«Βίλα Αμαλίας»: Μια αυτοδιαχειριζόμενη κωμωδία
«Βίλα Αμαλίας»: Μια αυτοδιαχειριζόμενη κωμωδία
Ένας νέος, ανήσυχος και κυρίως πολλά υποσχόμενος δημιουργός, ο Τόλης Παπαδημητρίου ανεβάζει στο θέατρο Ακάδημος την κωμωδία ανατροπών «Βίλα Αμαλίας». Εκτός από συγγραφέας του έργου, ο Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την παράσταση, επιμελείται της μουσικής επένδυσης και, βέβαια, συμμετέχει σε αυτήν ως πρωταγωνιστής. 

Η «Βίλα Αμαλίας» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων και ανατροπών αλλά και με σαφείς αλληγορίες που αναδεικνύουν τον παραλογισμό της νεοελληνικής καθημερινότητας. 
Η υπόθεσή της έχει ως εξής: Ο Τζόνυ και ο Βούλης Ραγιάς είναι δύο «φυσιολογικότατοι» νεοέλληνες, πράγμα που σημαίνει ότι χρωστάνε παντού. Ωστόσο πίνουν αυστηρά και μόνο freddo cappuccino κι ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διαμένουν, η Αμαλία Φύκια απειλεί τα δύο αδέρφια με έξωση, μια σύγχυση στις τηλεφωνικές γραμμές θα δώσει στο Τζόνυ τη φαϊνή ιδέα να εμπλέξουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Αναστάσιο Μαλέα σε ένα ροζ σκάνδαλο. 

Ο Βούλης φοβάται, ο υπουργός καταφθάνει, αλλά η Ρωσίδα Σάσα Στολίσναγια έχει άλλα σχέδια. Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η Πηνελόπη, η κόρη της Αμαλίας, κάνει κατάληψη στην κρεβατοκάμαρα, την ίδια στιγμή που η μαμά της αλωνίζει ανενόχλητη στο διαμέρισμα. Κι ακριβώς τότε που νομίζεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα, εμφανίζεται ο αστυνόμος Γκοτζίλα -και η κατάσταση γίνεται ένα μπερδεμένο, αλλά αστείο κουβάρι. 

Για τις ανάγκες της παράστασης «Βίλα Αμαλίας» η σκηνή του θεάτρου Ακάδημος μετατρέπεται στο σαλόνι ενός μικροαστικού διαμερίσματος, έναν χώρο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν -και, χάρη στην καλπάζουσα φαντασία του Τόλη Παπαδημητρίου, όντως συμβαίνουν.
Τα κωμικά επεισόδια εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό, οι παρανοϊκές καταστάσεις παρουσιάζονται εν είδει ομοβροντίας, οι επτά χαρακτήρες είναι στα πρόθυμα νευρικής κρίσης και οι ανατροπές στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι διαρκείς. Με όλα αυτά, η «Βίλα Αμαλίας» είναι μια άναρχη, ισοπεδωτική σάτιρα της νεοελληνικής κοινωνίας και, κατά κάποιο τρόπο, γίνεται η πρώτη «αυτοδιαχειριζόμενη» κωμωδία λόγω της απρόβλεπτης και διασκεδαστικής της πλοκής.
Κλείσιμο

Η πρεμιέρα του «Βίλα Αμαλίας» έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016. «Βίλα Αμαλίας» θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, στο θέατρο Ακάδημος, Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας. Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα).
Προπώληση εισητηρίων στα τηλ.: 210 3625119, 6983 683852
Γεν. Είσοδος: 14 €/ Φοιτ.-Ανέργων: 8 ευρώ/ Group άνω των 20 ατόμων: 10 ευρώ. 


Παίζουν: Ελένη Βρακά, Βαγγέλης Κτενάς, Ζέτα Λιάλιου, Μιχαηλία Μουσάκου, Δημοσθένης Μπουντούρης, Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος.

Σκηνοθεσία: Τόλης Παπαδημητρίου
Βοηθ.Σκην. : Κατερίνα Σπύρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Δημητρίου
Photos/Videos: Κωνσταντίνος Νούλας
Graphics: Άννα Μαυροειδή
Μουσική επιμέλεια: Τόλης Παπαδημητρίου
Παραγωγή: ΦΩΣart

Για περισσότερες πληροφορίες
Like on Facebook: https://www.facebook.com/vilaAmalias
Watch more on Youtube: Youtube.com/ craveformore
#vilaAmalias

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης