Το Μουσείο Μπενάκη με τετραπλά εγκαίνια τον Σεπτέμβριο

Το Μουσείο Μπενάκη με τετραπλά εγκαίνια τον Σεπτέμβριο

Το Μουσείο Μπενάκη ξεκινά δυναμικά το μήνα Σεπτέμβριο εγκαινιάζοντας τέσσερις νέες εκθέσεις

Το Μουσείο Μπενάκη με τετραπλά εγκαίνια τον Σεπτέμβριο

Στο Κεντρικό κτήριο (Κουμπάρη 1) εγκαινιάζεται • η έκθεση - αναφορά στο έργο του αρχιτέκτονα Santiago Calatrava για την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Ν. Υόρκη μετά την ολοσχερή της καταστροφή την 11η Σεπτεμβρίου 2001 (εγκαίνια 23 Σεπτεμβρίου). 

Στο κτήριο της οδού Πειραιώς θα φιλοξενηθούν τρεις νέες σημαντικές εκθέσεις.
Στις 8 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Άγγλου καλλιτέχνη Tony Cragg που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές το μουσείο στηρίζει την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων που φέτος εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική κατά την περίοδο της κρίσης θα εγκαίνιαστει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, μια τιμητική έκθεση για τον πολυσχιδή δημιουργό Νίκο Δήμου, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 του χρόνων θα ανοίξει για το κοινό στις 29 Σεπτεμβρίου, με εγκαίνια στις 28 Σεπτεμβρίου
Κλείσιμο


Παράλληλα στο ισόγειο του Μουσείου της οδού Πειραιώς συνεχίζεται έως τις 11 Οκτωβρίου η παρουσίαση • των εκθέσεων ameτρια και Family Business, μια συνεργασία του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με το Μουσείο Μπενάκη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης