Αυτό είναι το μουσείο-γίγαντας της Dasha Zhukova Abramovic

Αυτό είναι το μουσείο-γίγαντας της Dasha Zhukova Abramovic

Βασίλισσα της τέχνης χρίζεται η σύντροφος του Roman Abramovic - Δείτε εικόνες του Μουσείου και βίντεο 

Αυτό είναι το μουσείο-γίγαντας της Dasha Zhukova Abramovic

Η σύντροφος του Roman Abramovic είναι η αιτία που όλη η Ρωσία ξεκίνησε να αγοράζει σύγχρονη τέχνη το 2008. Ήταν η πρώτη συλλέκτης με τόσο έντονη δραστηριότητα αλλά δεν σταμάτησε απλά στην αγορά έργων, έφτιαξέ το δικό της περιοδικό τέχνης, ξεκίνησε το Garage Institute και τώρα ανοίγει το δικό της Μουσείο. 

Η Dasha είναι πανέμορφη με αναλογίες μοντέλου και με πολύ καλές σπουδές. Δεν αρκέστηκε όμως στην εξωτερική της εμφάνιση ή στα λεφτά των άλλων (πρώτα του μπαμπά της και μετά του συντρόφου της). Θέλησε να κάνει κάτι που να έχει νόημα. Όσοι την γνωρίζουν λένε πως είναι πανέξυπνη με κοινωνικές ευαισθησίες και καθόλου «κακομαθημένες» συμπεριφορές.


Μετά την ίδρυση του Garage του ινστιτούτου τέχνης της στη Μόσχα, η Dasha δεν εφησυχάστηκε και τώρα το εγχείρημα μεγάλωσε και το μετατρέπει σε Μουσείο, που ανοίγει στο κοινό στις 12 Ιουνίου.

Κλείσιμο


Το κτίριο εγκαινιάστηκε με πολύ χλιδάτα εγκαίνια για εκλεκτούς λίγους και ανοίγει επίσημα για το κοινό στις 12 Ιουνίου.

Το τεραστίων διαστάσεων πια Garage Museum of Contemporary Art, θα γιορτάσει την ολοκλήρωση του κτιρίου του, που σχεδίασε ο Rem Koolhaas με νέους χώρους, περίπου στα 5.400 τετραγωνικά. Το νέο κτίριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με πέντε εκθέσεις.


Η Γιαπωνέζα Yayoi Kusama που χρίστηκε φέτος η καλύτερη γλύπτρια στον κόσμο, θα ανοίξει τον χώρο με μια αναδρομική έκθεση. Παράλληλα θα υπάρχουν εκθέσεις από τους Rirkrit Tiravanija, Julius Koller, Erik Bulatov και Katharina Grosse που είδαμε στην Μπιενάλε της Βενετίας.


Η ιδρύτρια του Μουσείου Dasha Zhukova δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρχει δυνατή έμφαση στην εκπαίδευση με τα παιδιά να έχουν πολλές επιλογές από εκπαιδευτικά προγράμματα. Εκτός των παιδιών και οι ενήλικες θα επωφεληθούν με διαλέξεις, σεμινάρια τέχνης, αρχιτεκτονικής κ.α..


Το κτίριο είναι μια Σοβιετική Μοντερνιστική Δομή που ο Koolhaas έχει μετατρέψει σε ένα εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα, που βρίσκεται στο πάρκο Γκόρκι και βάζει την Μόσχα στο διεθνές χάρτη των εικαστικών. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης