Νέα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα

Νέα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα

Μυστηριώδεις περιπέτειες για εφήβους και εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Νέα παιδικά βιβλία για τις γιορτές του Πάσχα
Μια νέα σειρά κυκλοφορεί, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, από πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, ακριβώς στην ώρα πριν το Πάσχα για να διευκολύνει νονούς, συγγενείς και γονείς στα δώρα των γιορτών.


Για παιδιά από 10 ετών
Κλείσιμο

Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια της Λουτσία Βακαρίνο
Μια νέα αστυνομική σειρά με έξυπνη υπόθεση και πετυχημένους χαρακτήρες, με θαυμάσια πλοκή, γρήγορο ρυθμό και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Η Έμιλι και η μητέρα της εγκαταλείπουν τη φρενήρη ζωή του Λονδίνου για να ζήσουν στο Μπλόσομ Κρικ, ένα ήρεμο χωριουδάκι στην επαρχία του Κεντ, όπου τις περιμένει η αγροικία που κληρονόμησαν από τον ιδιόρρυθμο θείο Όρβιλ. Το σπίτι αυτό, όμως, είναι ταυτόχρονα και η έδρα του Γραφείου Ερευνών Ράιτ, το οποίο η Έμιλι και η Λίντα αποφασίζουν να επαναλειτουργήσουν. 

Νέα σειρά: Τα πέντε βασίλεια
Μια συναρπαστική σειρά με σφιχτή πλοκή και αριστοτεχνικές σκηνές δράσης και μυστηρίου που θα καθηλώσει τους λάτρεις των μυθιστορημάτων φαντασίας. 

Ένα ήρεμο πρωινό του καλοκαιριού, ο Φρεντ Μολόι, πρώην αρχειοφύλακας του δήμου αλλά και πιστός βοηθός των δύο ντετέκτιβ, φτάνει αλαφιασμένος στο χωριό. Έχει χάσει τη φωνή του από το σοκ που έπαθε και με χειρονομίες τούς περιγράφει αυτό που αντίκρισε στο γήπεδο του γκολφ του Φέρφιλντ Κόουβ: ένας άντρας κείτεται αναίσθητος στο χορτάρι δίπλα στην τρύπα 18! Η Έμιλι και ο φίλος της, ο Τζέιμι, σπεύδουν στο Φέρφιλντ, μα δε βρίσκουν κανένα ίχνος του άντρα. Ανακαλύπτουν όμως ένα μυστηριώδες αντικείμενο: ένα μικρό μεταλλικό κλειδί με χαραγμένο επάνω του τον αριθμό 144 και τα αρχικά B.S.B. Άραγε σε ποιον ανήκει το κλειδί και τι απέγινε ο άντρας που είδε ο Φρεντ;

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο Κατά λάθος ντετέκτιβ. 

Εκπαιδευτικά βιβλία 

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων που βοηθά το παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του, να κατανοήσει τη μοναδικότητά του και να αισθανθεί ότι είναι σημαντική προσωπικότητα. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται δραστηριότητες για παιδιά 5-10 ετών οι οποίες, με χιούμορ και φαντασία, αποσκοπούν στην καλλιέργεια, την ενίσχυση και τη διατήρηση της αυτοεκτίμησής τους. 
Οι δραστηριότητες είναι εξελικτικά δομημένες ώστε το παιδί περνώντας από διάφορα στάδια/ενότητες (Η προσωπικότητά μου, Τα συναισθήματά μου, Το σώμα μου, Εγώ και οι άλλοι) να προσεγγίζει τα ατομικά του χαρακτηριστικά, να τα αποδέχεται και να εκτιμά τον εαυτό του. Χάρη στην αυτοεκτίμηση, η οποία αποτελεί πηγή χαράς και αισιοδοξίας, καταφέρνει να αγαπήσει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του. 

Σειρά: Στρουμφάκια
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 

Το βιβλίο περιλαμβάνει εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους.
Στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΦΗ το παιδί μαθαίνει να σχεδιάζει σε περιορισμένο χώρο, να σχεδιάζει ευθείες, τεθλασμένες, καμπύλες γραμμές και κύκλους, να γράφει τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα.
Στην ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ μαθαίνει να συγκρίνει εικόνες, να συνδέει τα στοιχεία μιας
εικόνας, να βρίσκει τα μέρη ενός σχεδίου, να βρίσκει όμοια σχέδια, να εντοπίζει ένα
γράμμα μέσα σε μια λέξη με κεφαλαία γράμματα, να βρίσκει όλα τα γράμματα μιας λέξης.
Στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ να αναγνωρίζει τα σχήματα, και τους τακτικούς αριθμούς, να κατανοεί τις έννοιες μικρό / μεγάλο, να μετρά, να αναγνωρίζει και να γράφει τους αριθμούς μέχρι το 10, να ακολουθεί τη σειρά των αριθμών μέχρι το 20, να συνεχίζει μια λογική σειρά-μοτίβο, να χρησιμοποιεί έναν κώδικα.
Στις ΕΝΝΟΙΕΣ μαθαίνει τα χρώματα, να κινείται σε έναν λαβύρινθο, να κατανοεί τις
έννοιες αριστερά / δεξιά, μπροστά / πίσω. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης