GP Βρετανίας: Πλησίασαν οι Ferrari, τις Mercedes;

GP Βρετανίας: Πλησίασαν οι Ferrari, τις Mercedes;

Η ανάλυση των χθεσινών χρόνων στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Βρετανικού GP δείχνει πως η διαφορά είναι μειωμένη όμως υπάρχουν και άλλα στοιχεία που χρειάζονται αξιολόγηση.

GP Βρετανίας: Πλησίασαν οι Ferrari, τις Mercedes;
Είναι η 3η φορά φέτος που θα χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός μέσης σκληρής γόμας.
Την πρώτη φορά στη Μαλαισία λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών οι Ferrari πίεσαν τις Mercedes και τελικά ο Φέτελ πήρε τη νίκη. Στην Ισπανία οι θερμοκρασίες δεν ανέβηκαν τόσο ώστε να φανεί αν είχαν παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στη Μαλαισία.

Χτες στο Σίλβερστον η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Δεδομένου πως η σκληρή γόμα δουλεύει καλύτερα σε πιο υψηλές θερμοκρασίες (hig working range) περίμενε κανείς οι οδηγοί να είναι ευχαριστημένοι. Όμως η εικόνα που περιγράφει ο Ράικονεν (σ.σ: ήταν 2ος χτες με τη Ferrari) είναι τελείως διαφορετική: «Η σκληρή γόμα είναι πολύ δύσκολη, τουλάχιστον το σετ που δοκίμασα. Με τη μέση γόμα είναι πιο καλά σ’ ένα γύρο. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη, είχαμε θέματα με τη σκληρή γόμα αλλά έχουμε χρόνο θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Κλείσιμο
Την ίδια εντύπωση είχε και ο Φέτελ που τόνισε πως με τη σκληρή γόμα βρίσκονταν στο πουθενά. Αναφερόμενος στις Mercedes o Γερμανός πρωταθλητής είπε: «Δεν ξέρω αν είχαν κάποιο πρόβλημα, δε το νομίζω, πιστεύω πως αύριο θα είναι πολύ γρήγοροι θα βελτιωθούν θεαματικά».



Από την πλευρά τους τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Ρόσμπεργκ παραπονιόντουσαν για το κράτημα του μονοθεσίου η χαρακτηριστική έκφραση που αμφότεροι υιοθέτησαν ήταν: «The car is all over the place», δηλαδή «το μονοθέσιο δεν έχει πουθενά ισορροπία κρατήματος».

Την ίδια στιγμή ο 17χρονος Μαξ Φερστάπεν με την Toro Rosso πιστεύει πως μόνο οι Mercedes
είναι ταχύτερες από τον ίδιο: « Μόνο οι Mercedes είναι λίγο πιο γρήγορες. Ήμασταν πολύ γρήγοροι με υψηλό φορτίο καυσίμου. Είχα μια Mercedes μπροστά μου και μπορούσα να διατηρήσω την απόσταση. Το κράτημα του μονοθεσίου είναι πολύ καλό πιστεύω πως θα είμαστε πολύ δυνατοί στον αγώνα».

Η πίστα του Σίλβερστον φορτίζει υπέρμετρα τα αριστερά ελαστικά.


Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθούν από τον ΟΤΕ. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης