PROTOTHEMA

Blogs

Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίζουν και την επόμενη κυβέρνηση

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 
Η Κυβέρνηση παλεύει  με το κοινωνικό μέρισμα να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων  στο επικοινωνιακό παιχνίδι: Διάγγελμα του Πρωθυπουργού, πληροφόρηση για το πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις, ποιες είναι οι προυποθέσεις, τι χρήματα πρέπει να περιμένει ο  κάθε δικαιούχος  κόκ Πιθανόν σε κάποιο βαθμό να το καταφέρνει, καθώς δεν είναι εποχή να αγνοείται ακόμη κι ένα μικρό βοήθημα.


Οι εντυπώσεις όμως από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα  εξανεμιστούν πολύ πιο γρήγορα από τα χρήματα που θα πάρουν οι δικαιούχοι. Η πολιτική της σύγκρουσης με τους δανειστές επί Βαρουφάκη και η άτακτη συνθηκολόγηση που ακολούθησε με το νέο μνημόνιο σε συνδυασμό με την πολιτική επιλογή της εξοντωτικής φορολόγησης για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ την «αναδιανομή» των εισοδημάτων, έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα  προβλήματα.  

Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος  είναι  σαν να δίνουν ασπιρίνη σε βαριά ασθενή, καθώς ο τρόπος που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει προβλήματα που απειλούν να παρασύρουν όχι μόνον την αριστερή μας κυβέρνηση, αλλά και την επόμενη.  

Στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τον προυπολογισμό στο δεκάμηνο παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης  των εσόδων, καθώς υπολείπονται κατά 2,8 δισ. ευρώ από τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου.
Η κυβέρνηση κρατάει εντός τροχιάς τον προϋπολογισμό με στάση πληρωμών στις δαπάνες του Δημοσίου και κόψιμο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το επισημαίνει στη φθινοπωρινή του έκθεσή και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο που αναφέρει ότι η συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε συνδυασμό με την υστέρηση του φόρου εισοδήματος  φυσικών προσώπων έναντι των στόχων στο Μεσοπρόθεσμο,  χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης επειδή στοιχειοθετεί σοβαρή ένδειξη φορολογικής κόπωσης.

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν στην έκθεση για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από τον ESM  υπολογίζει ότι περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι (από το σύνολο των 2,7 εκατ.) θα υποστούν το 2019 μείωση κατά μέσο όρο 14%  των συντάξεων τους, με το κόψιμο της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.  


Μα φυσικά!15/11/201711:03

Όπως ακριβώς και τα "λάθη" και οι ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ των προηγούμενων πασοκ-νδ-λαος-παπαδημου εγκλώβισαν όχι μόνο την κάθε επόμενη κυβέρνηση, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, από το 2010 και για τουλάχιστον 30 χρόνια!!!

Απάντηση
Δεν μαθαινουμε!15/11/201708:45

Ο Αλεκσις ο Φουιτ εξεβιασε την κατασταση με ενα λογο: "Θα τα καταργησουμε ολα με ενα νομο και ενα αρθρο". Οι Ευρωπαιοι χεστηκαν πανω τους και τραβηξαν το χαλι απο τον Σαμαρα. Τι να νομοθετει αυτος τωρα, ας παμε να τα βρουμε με τον αλλον. Ο Κουλης ειναι ηρεμος, οποτε ασε τον Τσιπρα μεχρι τελους και μετα θα υπαρξει συνεχεια. Αλλα μεχρι τοτε, ο κοσμος μαθαινει, δεν αντιδρα, και μετα λεει καλος ειναι και ο Τσιπρας που μας δινει επιδοματα.

Απάντηση
ποιά λάθη ;; 15/11/201707:43

Δεν πρόκειται για λάθη αλλά για πολιτικές , κοινωνικές και οικονομικές επιλογές εντός πλαισίων που καθορίστηκαν απο μνημόνια προηγούμεων κυβερνήσεων αλλά και απο εκείνο της σημερινής κυβέρνησης και μάλιστα με την ψήφο κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλήν ΚΚΕ και ΧΑ) όταν κινδύνευσε να χάσει τη δεδηλωμένη . Συνεπώς και παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές η επόμενη κυβέρνηση αναμένεται να συμφωνεί και να επαυξάνει πάντοτε εντός των προκαθορισμένων πλαισίων .....

Απάντηση
Ντίνος15/11/201707:08

Βλέπω άρχισαν οι προσπάθειες να βγάλουμε λάδι τον Κούλη. "Δε φταίμε εμείς, παραλάβαμε χάος". Κανείς βέβαια δε λέει ότι όλοι (230-τοσοι από τους 300) ψήφισαν τα πάντα μαζί τον Αύγουστο του 2015. Επίσης κανείς δεν λέει ότι όλα είναι εικονικά γιατί - όπως σε όλα τα προτεκτοράτα - δεν κυβερνάνε οι φύλαρχοι αλλά τα αφεντικά.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία