PROTOTHEMA

Blogs

Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Τώρα που φεύγει ο πολιτικός κουρνιαχτός και τέλειωσε η παράσταση, που έδωσαν κόμματα και βουλευτές στο κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα της αλλαγής φύλου, ας δούμε και λίγο την ουσία

Μία ουσία που σε μεγάλο βαθμό κρύφτηκε πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής.


Πρώτο: η παροχή της νομικής δυνατότητας στους πολίτες στην αλλαγή φύλου, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης και σύγχρονης Πολιτείας. Το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν τίθεται σε καμία «κρίση» της κοινωνίας και των άλλων, καμία σημασία δεν έχουν τα γκάλοπ πάνω σε τέτοια θέματα. Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφιών.

Δεύτερο: Ως προς το επίμαχο περί της αλλαγής φύλου από τα 15 χρόνια, είναι όντως ένα ευαίσθητο θέμα, με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, με επιχειρήματα υπέρ και κατά. Η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στην τομή αυτή, μάλλον σωστά, αλλά τέτοιου είδους αλλαγές χρειάζονται σοβαρό διάλογο, παρακολούθηση και, αν χρειαστεί και νέες παρεμβάσεις, μέσα από υπεύθυνες διαδικασίες. Αυτό κάνει μία υπεύθυνη Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της.

Τρίτο: η παραμένουσα σε βαθύ συντηρητικό κώμα ελληνική κοινωνία, εγκλωβισμένη σε στερεότυπα άλλων εποχών, έβγαλε όλη της χολή της πάνω σε ένα θέμα, που κρύβει προσωπικά δράματα πίσω του. Ευτυχώς που η κυβέρνηση κινήθηκε έστω κι έτσι, έστω και καθυστερημένα, παρακάμπτοντας αντιδράσεις και πιέσεις. Φάνηκε μόνο τούτο στη χώρα των… Ελληναράδων: Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς.

Τέταρτο: το θέμα μπήκε αναγκαστικά στη βάσανο της πολιτικής σύγκρουσης. Για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί πρόβλημα έχει και το… πολιτικό φύλο της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνά με αναχρονιστές και ακραίους συντηρητικούς, αλλά προσδοκά στη στήριξη των φιλελεύθερων και προοδευτικών κεντροαριστερών ή και δεξιών, όταν πρόκειται να προωθήσει προοδευτικές τομές.

Πέμπτο: με δεδομένο λοιπόν όταν σχεδόν όλα τα θέματα μπαίνουν στις μυλόπετρες της πολιτικής κόντρας, τα κόμματα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Και να πάρουν υπεύθυνη θέση, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες μιλάμε. Ψηφίζουμε γιατί συμφωνούμε, ή καταψηφίζουμε είτε γιατί διαφωνούμε ειδικά με το νομοσχέδιο, είτε γενικά με την παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Υπεκφυγές, ελιγμοί και ιστορίες για εξωγήινους είναι για γέλια.

Υστερόγραφο: Κρίμα για το ΚΚΕ. Μόνο θλίψη...

ενωση ψυχιατρων- παιδοψυχιατρικη:14/10/201715:18

Σύμφωνα με την Επιστήμη και το Δίκαιο ο ανήλικος κάτω των 18 ετών έχει περιορισμένο ποινικό καταλογισμό και περιορισμένη ικανότητα να ελέγχει τις υποθέσεις του, διότι θεωρείται ότι δεν έχει ακόμα την ωριμότητα να αποφασίζει ως ενήλικος. Ειδικά, μέχρι την ηλικία των 15 ετών, στο μεν αστικό δίκαιο το μόνο που μπορεί να πράξει, όμως με την συναίνεση των προσώπων που έχουν την επιμέλειά του, είναι να εργαστεί και να διαθέσει ελεύθερα τον μισθό του, στο δε ποινικό δίκαιο, ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του περιορίζεται σε ειδικό Κατάστημα Κράτησης, μόνο αν τελέσει ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα, όπως φόνο ή απόπειρα φόνου και όμοια βαριά αδικήματα. Εφ' όσον, λοιπόν το δίκαιο αναγνωρίζει ότι ο ανήλικος δεν διαθέτει την ωριμότητα να αντιληφθεί την βαρύτητα των πράξεών του και να υποστεί τον ποινικό σωφρονισμό που προβλέπεται για τους ενηλίκους, πόσο μάλλον είναι ικανός να αντιληφθεί τον οριστικό του σεξουαλικό προσανατολισμό, όταν μάλιστα η επιστήμη δέχεται ότι αυτή η διεργασία είναι ρευστή έως και αρκετά μετά το 18ο έτος ηλικίας.............

Απάντηση
ΓΙΑΝΝΗΣ13/10/201723:41

Ειλικρινά λυπάμαι που και εσείς ως δημοσιογράφος επικροτείτε με την τάση σας την ανωμαλία αυτή που ψηφίστηκε ως νόμος του Κράτους στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας (με κάτω απο 150!!!!! βουλευτές). Αν η θέσπιση της ανωμαλίας της φύσης και του παράλογου ως θεσμός είναι για εσάς καινοτομία και πρόοδος, δεν μπορώ να πω κάτι, είναι προσωπικό σας δικαίωμα και επιλογή, για την οποία ωστόσο θα υποστείτε και την ανάλογη κριτική, όπως όλοι μας εξάλλου...... Δεν νομίζω οτι έχετε το δικαίωμα όμως να στηλιτεύετε έναν ολόκληρο λαό και να λέτε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι................. δεν μετράει η γνώμη του πάνω σε αυτά τα ζητήματα, δεν είναι και πολύ δημοκρατικό απο την μεριά σας νομίζω.................. Νέα ήθη, νέα έθιμα στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτισμού...............

Απάντηση
ΑΛΟΙΜΟΝΟΝ13/10/201716:32

ΠΟΙΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ;;;;;;;;; αμετανοητοι δολοφονοι, βιαστες, ληστες, κλεφτες ,ολοι εξω!!!!!!!!!! το συριζομπαχαλισταν ανεβασε την εγκληματικοτητα 900% πανω ,μεσα σε 2 χρονια. ===>oi-epiptoseis-tou-nomou-paraskeuopoulou-kai-ton-mazikon-apofulakiseon/.............. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000 από αυτούς είχαν επιβληθεί ποινές για κακουργηματικές πράξεις.

Απάντηση
Έτσι όπως πάμε...12/10/201707:45

Έτσι όπως πάμε, και όσοι καταλαβαίνουν την αξία της ηθικής και της αναγκαιότητάς της, μειοψηφίες και διαφορετικοί είμαστε πια, λυπηθείτε μας, γράψτε και για μας!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία