PROTOTHEMA

Blogs

Ποιο είναι πραγματικά το «αφήγημα» Τσίπρα;

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Πως θα χαρακτηρίζατε κάποιον που στις ομιλίες του τη μία επαίρεται  για τα δημοσιονομικά επιτεύγματα του αν και γνωρίζει πως αυτά είναι προϊόν σκληρών και άδικων φόρων, μιλά με πάθος για τις επενδύσεις τις οποίες όμως πολεμά διαρκώς, που διαφημίζει ιδιωτικοποιήσεις μα ταυτόχρονα χρησιμοποιεί στίχους του γνωστού αριστερού Γερμανού τραγουδοποιού Βολφ Μπίρμαν; 

Που στο ακροατήριο του βρίσκονται Κινέζοι οι οποίοι αγόρασαν τις υποδομές της χώρας μα ταυτόχρονα επικαλείται και τον στίχο «έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει» σε ένα ποίημα που αναφέρει εκτός των άλλων πως «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη»; 


Κάποιοι θα αναφέρουν αυτό το άτομο ως «λαϊκιστή». Κάποιοι θα μιλήσουν για μια διχασμένη προσωπικότητα που παλεύει μεταξύ σοσιαλισμού και Μνημονίων. Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να αποκαλέσω όλη αυτή την κατάσταση ως «αχταρμά». 

Ως Μπάχαλο. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εδώ και δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρούν να βρουν ένα βαθύτερο σχέδιο πίσω από όλα όσα γίνονται και από τις επιλογές του πρωθυπουργού. Που μιλάνε για προσπάθεια Βενεζουελοποίησης της χώρας, για πλάνο ανατροπής της αστικής δημοκρατίας και για κάτι πιο μεγάλο που τα πάντα κρύβουν οι κινήσεις του μεγάλου τιμονιέρη Αλέξη. Πολλοί - ακόμα και από τα δεξιά -  ψάχνουν ένα βαθύτερο νόημα, αν δεν αναζητούν καλά – καλά και κάποιου είδους βόλεμα στη νέα κατάσταση. 

Ενδεχομένως όλα τα παραπάνω, αν βασίζονταν σε ένα σύστημα να είχαν κάποιο νόημα. Ακόμα και η επιβολή σοσιαλισμού αν γινόταν με μέθοδο θα έκρυβε ένα σχέδιο έστω κι αν διαφωνούμε με μια τέτοια προοπτική.

Το τραγικό όμως για τη χώρα είναι πως όλη η στρατηγική Τσίπρα είναι …άρπα κόλλα. Είναι ένα τυφλό γιουρούσι, ένα γιούργια που δεν κρύβει κανένα βάθος και που στο τέλος θα κοστίσει. Και ποιο σχέδιο να υπάρχει αλήθεια από μια ομάδα πολιτικών που την εργασία κάπου την είχαν ακουστά όμως δεν την έχουν ασκήσει, που δεν είχαν σχέση με την πραγματική οικονομία, που μεγάλωσαν σε αυτιστικές κομματικές νεολαίες ; Ποιο να είναι το πλάνο μιας κυβέρνησης «προφεσόρων» με ροπή προς τη θεωρία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενός σχηματισμού αλληλέγγυων, ακτιβιστών, γραφειοκρατών και πρεφαδόρων,  που με την πραγματική ζωή έχουν ένα ζητηματάκι;

Εσχάτως μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ και πολλούς δεξιούς να αναφέρονται στη νέα λέξη – μόδα της εποχής. Το περίφημο «αφήγημα» που τάχα έχει ο Αλέξης Τσίπρας πως θα βγάλει τη χώρα τον Αύγουστο του 2018 από τα Μνημόνια. «Ο Τσίπρας έχει αφήγημα. Εμείς δεν έχουμε» λένε είτε με σαφή φόβο για το μέλλον της ΝΔ είτε με δόσεις χαιρεκακίας καθώς δεν εύχονται και τα καλύτερα στο κόμμα τους για δικούς τους εσωκομματικούς λόγους.

Οι παραπάνω βέβαια μετά τις ανακοινώσεις της ELdorando Gold είναι σαν να έχουν καταπιεί μπαστούνι. Γιατί κατανοούν πως η στρατηγική – αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ κανένα σοβαρό «αφήγημα» δεν έχει καθώς τη μια ημέρα διαφημίζεται η Ελλάδα ως επενδυτικός παράδεισος και την άλλη οι επενδυτές κουνάνε μαντήλι. Η κυβερνητική μυθολογία του στιλ «λίγο ψηλά για να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα», η νέα επένδυση σε μια επικοινωνιακή αμιγώς μα καθόλου ρεαλιστική αποτύπωση των πραγμάτων πάσχει. Το παραμύθι Τσίπρα έχει δράκο. Κι αυτό διότι από κανένα Μνημόνιο δεν βγαίνεις όταν έχεις δεσμεύσεις έναντι ποινών για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060. Γιατί οι φόροι και η επιτροπεία θα συνεχίζονται και μετά τον Αύγουστο του 2018. Γιατί η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων θα είναι εδώ το 2019. Και πολύ απλά γιατί το μπάχαλο Τσίπρα δεν φτιασιδώνεται με αφηγήματα και επικοινωνιακές τσιριτσάντσουλες.

Πολλοί λοιπόν απαιτούν ένα διαφορετικό …αφήγημα αυτή τη φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιζητούν ένα σχέδιο αντεπίθεσης. Κάτι να τους «διηγηθεί» βρε αδελφέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σχέδιο λοιπόν είναι απλό. Το νέο αφήγημα είναι ένα:
ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να βγάλει τη χώρα από το μπάχαλο που μπήκε το 2015 και να κυβερνήσει με μια απλή προϋπόθεση και προδιαγραφή:

ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Όταν δηλαδή λέει πως η χώρα θέλει επενδύσεις, να το εννοεί και φυσικά να τις φέρνει ή να τις διατηρεί. Να μην αφήνει αυτό το σοβαρό θέμα στον κάθε Καρανίκα αλλά να συστήσει όργανα που θα δουλέψουν με κατεύθυνση την εξωστρέφεια. Όταν μιλά για φοροελαφρύνσεις να τις υιοθετεί αλλά με σχέδιο κι όχι πρώτα να τις ανακοινώνει και μετά να αναγκάζεται να τις μαζεύει άρον άρον επειδή οι δανειστές του τραβάνε το αφτί. Όταν μιλά για ανάταξη της οικονομίας αυτή να μην βασίζεται σε συγκυριακά φαινόμενα αλλά σε επένδυση στους κλάδους που η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα. Όταν μιλά για αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης να μη βολεύει τον κάθε αλληλέγγυο ή ακτιβιστή στο Κράτος. Όταν αναφέρεται σε στήριξη του ασφαλιστικού να το πράττει όχι όμως με επιβάρυνση τύπου ΕΦΚΑ και με αλαλούμ που γονατίζει τις οικογένειες.

Ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας δεν πρέπει να κοροϊδεύει έναν λαό ταλαιπωρημένο από τα ψέματα και τις επικοινωνιακές κορώνες. Ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να φέρει νέο κύρος κι ένα νέο ήθος στην πολιτική. Να επενδύσει εκτός των άλλων στην προσπάθεια ανόρθωσης της πολιτικής που τόσο τραυματίστηκε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επόμενος πρωθυπουργός δεν πρέπει να διχάζει. Πρέπει να ενώνει. Δεν πρέπει να προκαλεί. Πρέπει να είναι συνετός.

Αυτό πρέπει να είναι το αφήγημα της χώρας και της ΝΔ για την επόμενη ημέρα. Ένα πλήρες σχέδιο ανάταξης της βαλλόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ μεσαίας τάξης που κλαίει καθημερινά από τρελούς φόρους, ένα σχέδιο παροχής βοήθειας υπέρ όσων έφυγαν από τα μεσαία στρώματα και ως νεόπτωχοι παλεύουν δίχως βοήθεια και που το μόνο που η κυβέρνηση της αρπαχτής και της παράνοιας μπορεί να τους τάξει είναι επιδόματα κι όχι πραγματικούς όρους εξόδου από την κρίση κι εύρεσης σταθερής εργασίας.

Αν δεν γίνουν τα παραπάνω, πολύ φοβάμαι πως θα ισχύσει αυτό που επίσης ο Βολφ Μπίρμαν έλεγε στα τραγούδια του. Ο λαός θα πει «όλους αυτούς τους έχω βαρεθεί» επιλέγοντας άλλες, ακραίες λύσεις.

GEORGIA.13/09/201719:46

Κύριε Μαρκόπουλε καλησπέρα.Ή αντιπολίτευση είναι κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων. Αφήνει ένα πολιτικό πτώμα, ένα κουφάρι τον Αλέξη Μερκελιστή Τσίπρα να διαλύει τη χώρα. Τι θα παραλάβουν αύριο από αυτόν τον καραγκιόζη;Καμμένη γή μήπως;Σκαμένη γη; Τίποτα από τα δύο γιατί πολύ απλά αυτο το τσογλάνι την Ελληνική γή την έχει ήδη ξεπουλήσει.Σε όλους τους Οργανισμούς του χρεοκοπημένου Ελληνικού Δημοσίου οι χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάρτυ.Ενώ οι Έλληνες αυτοκτονούν και πεθαίνουν αυτοί κανονίζουν τι επίδομα θα πάρουν και πότε θα πάνε εξωτερικό με το Συριζέικο σύλλογο Δημοσίων υπαλλήλων.Στην εφορία όπου πήγα προχτές στο κέντρο της Αθήνας μιά ηλικιωμένη κυρία έκλαιγε από τα πρόστιμα που τις έβαλαν οι χαρτογιακάδες του ΣΥΡΙΖΑ και δύο χαφιέδες υπάλληλοι με την φασιστοφυλλάδα ΑΥΓΗ στο γραφείο τους γελούσαν.Γελάνε με τον θανατό μας όταν δινουν το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα που προέρχεται από το αίμα και τους φόρους μας στους Ισλαμιστές λαθροεισβολείς.Οι Συριζαίοι είναι καθάρματα, χειρότεροι των Ναζί κατακτητών. Όπως το χειρίζεται το όλο θέμα ο παλιάτσος και καραγκιόζης Τσίπρας, μην φανεί σε κανέναν παράξενο άν παραδώσει την εξουσία σε μιά κυβέρνηση με κορμό την Χρυσή Αυγή.Ή δήθεν πατριωτική ακροδεξιά του Καμμένου είναι ήδη στο 2% και υπό εξαφάνιση, το ίδιο και ο ολετήρας Τσίπρας.Γειά σας κύριε Μαρκόπουλε και πάντα τέτοια άρθρα.Καλό σας βράδυ.

Απάντηση
Το αν θα κυβερνήσει με σοβαρότητα...13/09/201719:02

ο Μητσοτάκης θα φανεί πριν τις εκλογές. Πώς? Μα από τους υπψηφίους που θα κατεβάσει στις λίστες. Αν δεν πάρουν πόδι οι εκπρόσωποι του Γαλάζιου Πασόκ στη χώρα (Τραγάκηδες, Γιακουμάτοι κλπ.) δε θα γίνει τίποτα, ή μάλλον θα έχουμε μία από τα ίδια με τις προηγούμενες ΝΔ κυβερνήσεις. Μην παρεξηγηθώ: και πάλι θα είναι παρασάγγας καλύτερη από το τσίρκο του Τσίπρα αλλά πολύ κατώτερη των αναγκών και των συνθηκών. Πρέπει ο Κυριάκος να κάνει παντού τις τομές εκείνες που ήθελε ο πατέρας του να κάνει και δεν τον άφησαν. Και για να το κάνει αυτό ο Κυριάκος πρέπει να έχει ικανούς συνεργάτες. Για αυτό και πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Μπορεί να βρει 15 γεωργιάδηδες? Αν ναι έχει καλώς, αν όχι τότε...

Απάντηση
MARINA.13/09/201718:23

Κύριε Δημήτρη το άρθρο σας σήμερα είναι φανταστικό.Ό αλήτης που καταστρέφει τη χώρα γιατί περί αλήτη πρόκειται δεν θα σταματήσει εάν δεν τα διαλύσει όλα.Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους ξένους δανειστές προβλέπει την εξόντωση του Ελληνικού λαού με αντίτιμο την καρέκλα της εξουσίας.Άθεος, μασώνος(της μικρής αριστερής στοάς), προδότης, ανθέλληνας, αλήτης και κυρίως δολοφονικά ψεύτης.Τα ξεπούλησε όλα στους ξένους νταβατζήδες τοκογλύφους και τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Όλοι οι πρεζάκηδες,οι μπαχαλακηδες,οι αναρχικοί,οι ανθέλληνες και οι αλλοδαποί διορίζονται σε ένα κράτος μπανανία αυτό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μόνο για ξένες επενδύσεις δεν προσφέρεται.Οι Ελληνικές Τράπεζες θέλουν έκ νέου μεγάλη ανακεφαλαιοποίηση.Τα κόκκινα δάνεια έφτασαν να είναι περισσότερα από τις καταθέσεις.Εγγύηση μόλις επτά Δις Ευρώ αποθεματικό για καταθέσεις που ξεπερνούν τα 120 Δις Ευρώ.Μιλάμε πιά για κανονικά άυλα τραπουλόχαρτα χωρίς αξία και όχι για καταθέσεις σε Ευρώ.Ο Τσίπρας μόλις σε δύο χρόνια διέλυσε την Ελλάδα, όταν οι άλλοι όπως λέει έκαναν σαράντα χρόνια.Ή μεταπολίτευση θα κλείσει οριστικά με την πτώση του γιού του συνεργάτη της χούντας.Αυτός ο φασίστας, αυτός ο λακές έχει όνομα.Αλέξης δοσίλογος και προδότης Τσίπρας.Μεγαλύτερος ψεύτης και αλήτης δεν ξαναπέρασε από την εξουσία στην Ελλάδα.Ίσως ένα ξένος δυνάστης στην θέση του, να λυπόταν περισσότερο τους Έλληνες από αυτό το άθεο πορωμένο παλιοτόμαρο.Καλό απόγευμα Δημήτρη μου.

Απάντηση
nobody di tutti13/09/201717:37

- Το τραγικό όμως για τη χώρα είναι πως όλη η στρατηγική Τσίπρα είναιάρπα κόλλα. - Λάθος - Το κωμικοτραγικό όμως για τη "χώρα" (υφίσταται τέτοια κυρίαρχη οντότητα ;) είναι πως όλη η στρατηγική ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ έξω+θεσμικού, ορατού δυνητικού αντικαταστάτη: είναι +/- επιπέδου Καρανίκα... όταν οι καιροί απαιτούν ικανότητες εφάμιλλες ή ανώτερες των Κίσσινγκερ-Μπρεζίνσκι. Εφ' όσον όμως ιθαγενείς (κρίσιμη μάζα) και άρχουσα τάξη πορεύονται αρμονικώς διάγοντες επί 200 έτη... τότε όλα βαίνουν καλώς.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία