PROTOTHEMA

Blogs

Τιμωρία: Αλέξη γράψε 1000 φορές... κακός πρωθυπουργός

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Η ειδήση με την οποία ήρθα αντιμέτωπος το πρωί της Παρασκευής με έκανε να αλλάξω άρθρο. 

Άφησα στο desktop του υπολογιστή μου το κείμενο για την οικονομία και έκανα copy paste το ακόλουθο από το protothema.gr:


«Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά... από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Αντικαταστάθηκε, δηλαδή, ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» με τον «κακό επιστήμονα».

Προφανώς στη χώρα έχουμε και κουφό πρύτανη (σ.σ. τα μέλη της επιτροπής «σοφών» που λογόκριναν τον Θεοτοκά) και κακό πρωθυπουργό (τον Αλέξη Τσίπρα). Εισαγωγικά δεν χρειάζονται (ένιωσα την ανάγκη μόνο να τα βάλω στους σοφούς). 

Η Ελλάδα δεν έχει πνευματική πρωτοπορία γιατί τα πανεπιστήμια αφέθηκαν έρμαιο στα χέρια της αριστερής δήθεν διανόησης. Η Ελλάδα δεν έχει πολιτική ελίτ γιατί πολιτικός έγινε ο συνδικαλιστής και ο φοιτητοπατέρας. 

Η Ελλάδα δεν έχει παιδεία. Και χωρίς παιδεία δεν πάμε πουθενά. Και δεν πρόκειται για κλισέ. Εδώ δεν αντέχει η μία κοινωνική ομάδα την άλλη και ο ένοικος του τρίτου δεν μιλά με τον ένοικο του δεύτερου. Τι άλλο θέλουμε για να το καταλάβουμε; 

Ας μείνουμε, όμως, στο «μάθημα» που μας προσέφερε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας που επέλεξε και έγραψε ξανά(!) το θέμα των πανελλαδικών. Οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, μη έχοντας προφανώς νέα γνώση να προσφέρουν, αλλάζουν την παλιά. Γράφουν ξανά την ιστορία κατά το δοκούν, επιλέγουν «μαθήματα» κατά το δοκούν, κόβουν κομμάτια από δημοσιευμένα έργα. Πόσο λέτε να απέχουν και από το προχωρήσουν και αυτοί (όπως οι άλλοι) σε πιστοποιητικά φρονημάτων;

Ο κουρέας μου την Τετάρτη μου θύμισε γιατί οι Έλληνες τιμώρησαν τη Δεξιά και εξιδανίκευσαν την Αριστερά. Είχε πτυχίο κινητήρων εσωτερικής καύσεως ο άνθρωπος και όταν πήγε στον στρατό τον έβαλαν σε γραφείο. Ακολούθησε το... πιστοποιητικό φρονημάτων (του πατέρα του) και τον πέταξαν έξω. Όταν απολύθηκε ούτε το χαρτί για να φύγει στα καράβια δεν του έδωσαν. Ούτε το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης για το οποίο είχε δώσει εξετάσεις. Και έγινε κομμωτής. 

Ήρθε η δική μου σειρά να αλλάξω το κείμενο του Θεοτοκά, αλλά θα με καταλάβει πιστεύω:

«Ένας άξιος κομμωτής που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη και έναν κακό πρωθυπουργό».

Αλέξη, στον πίνακα γρήγορα. Γράψε 1000 φορές το κακός πρωθυπουργός. Ίσως καταλάβεις το κακό που έκανες στη χώρα και στην Αριστερά. Γιατί άρχισες να μοιάζεις με τους... άλλους. Είχαν και εκείνοι λογοκριτές. Και εκείνοι αγαπούσαν να αλλάζουν την ιστορία. Και να χωρίζουν τους ανθρώπους. Όπως κάνεις και εσύ. Κάνεις ότι κατηγορούσες τους προηγούμενους Αλέξη.

ΥΓ. Η αλλοίωση του νοήματος στο κείμενο του Θεοτοκά είναι τεράστια. Συνιστά αλλαγή δόγματος. Από το... μάθε παιδί μου γράμματα για να μην σκοτώνεσαι στα γιαπιά όπως εγώ στο... κάτσε στα αυγά σου και περίμενε το επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ!


Κουφολόγος09/06/201719:40

Καλός είσαι κι εσύ, που ούτε τη διαφορά ανάμεσα στο "κούφος" και στο "κουφός" δεν ξέρεις, αλλά τίποτα δε σε σταματά από το να αραδιάζεις χαζομάρες περί "τεράστιας αλλοίωσης" και "αλλαγής δόγματος" (!) στο κείμενο του Θεοτοκά.

Απάντηση
Prince Myshkin09/06/201718:15

Κανονικά, από το Υπουργείο Παιδείας. έπρεπε να το κάνουν έτσι "ένας άξιος πρωθυπουργός, που παλεύει με ψυχή χιλίων λεόντων το νεοφιλελεύθερο τέρας που καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πιο άξιος ακόμα και από τον Ιησού Χριστό ο οποίος είχε την βοήθεια των δώδεκα μαθητών του και δεν είχε να αντιμετωπίσει και την τρόικα εσωτερικού"

Απάντηση
Κυριάκος09/06/201714:08

Δεν είναι αξιοσέβαστος ούτε μαραγκός, υδραυλικός, μάστορας, ηλεκτρολόγος, μπογιατζής, κλπ, ούτε δικηγόρος, μηχανικός, ιατρός, ψυχολόγος, λογιστής κλπ, με άκοπες αποδείξεις, αδήλωτα εισοδήματα, μαύρες καταθέσεις, αδικαιολόγητο πλουτισμό, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές, ανεξόφλητα επαγγελματικά επιχειρηματικά δάνεια, ακατάβλητο ΦΠΑ, μη εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων.

Απάντηση
ΓΙΑΝΝΗ ;;;09/06/201713:46

ΔΕΝ ΜΕ ΛΕΝ ΑΛΕΞΗ, ΑΛΛΆ , ΑΛ ΧΑΣΑΝ !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία